Licitación del proyecto de renovación de la planta depuradora de Burriana
  • - Com a part del procés d'actualització de la planta, el consistori ja va instal·lar cap a finals de 2021 una nova tremuja en l'estació depuradora de Borriana per a millorar la qualitat del servei


 L'Entitat Pública de la Generalitat de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) ha licitat per 124.630 euros la redacció del projecte de millora i modernització de les instal·lacions de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Borriana, segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

El projecte inclourà la modificació de la línia de procés, la substitució i adequació dels equips existents, la millora dels sistemes de desodoració i de protecció acústica, i la reparació de l'obra civil dels reactors biològics i la línia de fangs, entre altres intervencions.

Arnandis espera que el projecte, un camí redactat, contemple totes aquestes actuacions necessàries per a renovar les instal·lacions que “estan una miqueta obsoletes des de la seua ampliació l'any 2000, tant per a solucionar les queixes de males olors, com per qüestions d'emissions i eficiència en la gestió dels residus”.

Sobre aquest tema, ha recordat que com a part del procés d'actualització de la planta, dins d'aquest pla de renovació, l'EPSAR cap a finals de 2021 ja va instal·lar una nova tremuja (tolva) d'emmagatzematge de fangs en l'estació depuradora amb una inversió de 131.967 euros, el 90% finançat per l'Entitat de Sanejament d'Aigües (EPSAR) i el 10% restant amb aportació municipal.

L'EDAR de Borriana, construïda l'any 1982 i ampliada l'any 2000, rep tota l'aigua residual generada en la zona urbana i en el litoral marítim de la població, i està dissenyada per a tractar un cabal mitjà de 20.000 m³/dia, per a 80.000 habitants equivalents.

En l'actualitat es depura el 100% de l'aigua residual abocada a la xarxa de clavegueram, i el cabal mitjà diari rebut en la instal·lació és de 12.500 m³/dia.