Exposición  y premios  Ninot indultat en Burriana 2023
Premis 2023 Ninots indultats a Borriana
  • - La sala d'exposicions del CMC la Mercè de Borriana exposa fins al 14 de març les figures que han triat les 18 agrupacions falleres

  • - També es podrà visitar el ninot realitzat en 2021 per l'artista faller Rafa Ibáñez per a la falla Ciscar Borriana de València en homenatge al desaparegut i estimat Quino Puig


Els ninots de les falles Societat Club 53 i Don Bosco, en les categories major i infantil, respectivament, no sucumbiran enguany al foc la nit de Sant Josep, en haver estat triats com les figures indultades d'enguany, 2023.

En una sala d'exposicions del CMC la Mercè abarrotada de persones, les Reines Falleres, Silvia Navarro i María Olivas, juntament amb la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han fet pública la decisió del jurat i han lliurat els banderins acreditatius dels ninots que enguany se salvaran de la crema del 19 de març.

La Reina Infantil, Maria Olivas, ha obert el sobre amb el guanyador del ninot infantil i després d'un repàs a tots i cadascun dels ninots que optaven a ser indultats, s'ha parat enfront del monument infantil de la falla Don Bosco realitzat per l'artista faller Paco Martínez, que també han rebut un premi econòmic patrocinat per Sanycces.

A continuació, la màxima representant de les falles de Borriana, Sílvia Navarro, ha obert el sobre en què s'indicava el nom de la falla guanyadora del Ninot Indultat de 2023. Després de repassar tots els ninots Sílvia també s'ha detingut enfront del Ninot indultat elegit en la votació i ha donat a conèixer que corresponia a la falla Societat Club 53 realitzat per l'artista faller Rafa Ibáñez, que a més han rebut un premi econòmic patrocinat per Talleres Oliver.

Les reines, acompanyades de la regidora de Falles, han sigut les primeres a felicitar els representants de les falles que han aconseguit els premis de Ninot indultat.

A partir d'ara i fins al 14 de març, el conjunt de ninots de les 18 agrupacions falleres de Borriana continuaran exposats en la Mercè, perquè, com ha recordat Sara Molina, “tots els veïns i veïnes de Borriana puguen visitar una exposició que reflecteix a la perfecció el laboriós i artístic treball dels mestres fallers, així com l'esforç que cada any fan les 18 falles de la nostra ciutat per continuar presentant extraordinàries peces en aquesta exposició del Ninot”.

Molina ha destacat, així mateix, que també es podrà visitar el ninot realitzat l'any passat per l'artista faller Rafa Ibáñez per a la falla Ciscar Borriana de València en homenatge al desaparegut i estimat Quino Puig, que malgrat no haver estat indultat a València, va ser salvat de la cremà i restaurat, i la Falla l’ha cedit a Borriana perquè siga exposat enguany a Borriana i es quede indefinidament al Museu Faller de Borriana.