Cartel ganador y accesit Fallas 2022
Cartel ganador de las Fallas 2022
  • L'Ajuntament de Borriana editarà i distribuirà l'obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros


L'arquitecte Borja Tur Aguilar, de València, amb la seua obra 'Història i foc' ha sigut el guanyador del concurs del disseny del cartell anunciador de les Falles de Sant Josep 2022, mentre que el cartell amb el lema ‘Som Foc’, realitzat pel borrianenc Juan Diego Ingelmo Benavente, ha aconseguit un accèssit.

L'Ajuntament de Borriana editarà i distribuirà l'obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros. La regidora de Falles, Sara Molina, ha expressat la seua satisfacció per “la qualitat de les obres que s'han presentat” i per “l'àmplia participació en el certamen”, ja que n’han sigut 18, els esbossos presentats, i ha manifestat que el jurat ho ha tingut “molt complicat a l'hora de triar el millor cartell”.

El jurat, presidit per la regidora de Falles, Sara Molina, i integrat pels professionals d'arts plàstiques i il·lustració, Juan Tirado i Xavier Ribes, i per Vicent Blasco com a representant de la Junta Local Fallera, ha acordat atorgar el primer premi, dotat amb 500 euros, a l'original presentat per Borja Tur i concedir un accèssit, sense quantia econòmica, al cartell amb el lema ‘Som Foc’, realitzat per Juan Diego Ingelmo Benavente.

En la selecció final del cartell, el jurat ha valorat l'originalitat, l'impacte visual, l'eficàcia anunciadora i informativa i, també, la qualitat gràfica, les condicions de reproducció i edició, i la transmissió de la idea reflectida.