Sandra Candau y Ana iménez Fuster elegidas Reinad Falleras 2022
Elegidas las Reinas Falleras de Borriana 2022
  • La sala de Plens municipal ha tornat a acollir l'acte de l'elecció, amb les corresponents mesures sanitàries
  • Després de la votació de les comissions falleres, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat la designació directament per telèfon a les dos joves seleccionades

Tal com s'esperava, Sandra Candau López serà la nova Reina Fallera de Borriana per al proper exercici de 2022, i el dubte ha sigut resolt, quant a la Reina Fallera Infantil de la ciutat, amb l'elecció d'Ana Giménez Fuster.

La sala de Plens municipal, amb les mesures sanitàries adequades, ha tornat a quedar-se menut aquesta vesprada en l'acte de l'elecció de les reines, en què, després de la votació de les comissions falleres, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat directament per telèfon a les dos joves la seua designació.

Després d'una setmana d'incertesa, en què una jove va presentar la seua candidatura a Reina Fallera i dos més ho feren per a representar la ciutat com a Reina Fallera Infantil, els dubtes han estat resolts definitivament quan l'alcaldessa des de la sala de Plens ha comunicat telefònicament, en primer lloc a Ana Giménez de la falla Societat Club Ortega, que era la nova Reina Fallera Infantil de Borriana, i pocs segons després a Sandra Candau, de la falla la Ravalera, per a confirmar-li que havia estat elegida per les comissions falleres com la màxima representant de les festes josefines de 2022.

Tant els voltants com l'interior de l'Ajuntament de Borriana s'han convertit en un formiguer de gent, la gran majoria amics, amigues i familiars de les candidates, i representants d'alguna de les 19 comissions falleres de Borriana.

La vesprada de l'elecció ha començat una camí acabada la cerimònia de la votació per part dels presidents i presidentes de cadascuna de les dènou comissions falleres i de la regidora de Falles, Sara Molina. Posteriorment, en el consistori, l'alcaldessa de Borriana i la secretària de l'Ajuntament han obert l'urna i han realitzat el recompte dels vots per a conèixer el resultat de les electes.

A continuació, Maria Josep Safont els ha comunicat per telèfon el nou càrrec de Reines Falleres de Borriana. Com és habitual, en pronunciar el nom de les candidates elegides s'ha destapat l'alegria i la cridòria entre les persones més pròximes a cadascuna de les dos joves que ostentaran la representació de les Falles de Borriana de 2022.

Després de l'anunci, dos vehicles oficials s'han desplaçat als domicilis de les futures Reines Falleres i les han traslladades a l'Ajuntament per a complir amb l'acte de presentació davant les autoritats i la gran família fallera, per a ser, en el termini d’un mes, proclamades com a màximes representants falleres.

El dimarts 2 de novembre s'obrirà el termini per a la presentació de candidatures a les Corts d'Honor i Dames de la Ciutat. L'acte de comiat de les actuals Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López, està previst per al dissabte 27 de novembre, mentre que el diumenge 28 de novembre s'ha reservat per a la Proclamació de les Reines Falleres de Borriana 2022 al CMC la Mercè.

L'almanac faller continuarà al gener de 2022, concretament el dissabte 15, quan tindrà lloc l'acte d'Exaltació de la Reina Fallera, Cort d'Honor i Dames de la Ciutat, i Falleres Majors i Corts d'Honor de les comissions falleres. Al sendemà, diumenge 16 de gener, serà el torn de l'Exaltació de la Reina Fallera Infantil, Cort d'Honor i Dames de la Ciutat, i Falleres Majors Infantils i les respectives Corts d'Honor.