3 Corones Borriana Disseny
3 Corones Borriana

 

- Sandra Candau i Ana Giménez estrenaran el disseny únic denominat ‘3 corones’, obra de Manuel Candau, en els colors de fons i trama que elles decidisquen


Per primera vegada, l'Ajuntament de Borriana tindrà dibuix propi i exclusiu per a la confecció de la damasina de seda estreta que llueixen cada anys les Reines Falleres de la ciutat, amb un disseny propi sota el nom de ‘3 Corones’, que ha estat cedit gratuïtament pel jove artista Manuel Candau, segons ha anunciat la regidora de Falles, Sara Molina.

Es tracta, ha explicat Molina, d'un minuciós projecte executat com a Treball de Fi de Grau (TFG) en Belles Arts desenvolupat a la Universitat Politècnica de València per aquest estudiant borrianenc de Belles Arts que consistia en el disseny i aplicacions d'un dibuix per a un vestit de valenciana. Manuel Candau el va mostrar fa sis mesos al consistori, amb la finalitat de, si era del gust dels responsables fallers, cedir-lo per a la confecció dels vestits de les Reines Falleres del municipi de cada any.

Sara Molina ha assegurat que el dibuix els va semblar “espectacular" i que a més fora un regal per a la ciutat, un “gest noble”. Per això ha agraït a l'autor la proposta i l'obsequi perquè, “des d’ara mateix, formarà part de la història de les Falles de la ciutat”. Sobre aquest tema, ha matisat que quan es teixien els espolins de les reines, Borriana tenia un dibuix propi, i és molt important que ara el tinga també per a les sedes estretes”.

Per a la regidora de Falles, el disseny ‘3 corones’ entranya “un gran simbolisme per a la nostra ciutat en al·lusió a l'escut i a la història de Borriana, i conjuga amb el que representen les corones i les reines”.

Aquest esdeveniment, a més, té una història darrere amb un final inesperat, entranyable i afectiu perquè ara, casualment, serà la germana de l'autor la Reina Fallera de 2022, Sandra Candau, que juntament amb la Reina Fallera Infantil, Ana Giménez, estrenarà el disseny exclusiu.

El disseny, a partir d'enguany, ja és propietat de l'Ajuntament de Borriana per a la confecció dels vestits de valenciana que es faran exclusivament per a les xiquetes i joves que ostenten cada canella la condició de reines falleres de Borriana, en els colors de fons i trama que elles decideixen.

Dibuix ‘3 corones’

L'autor del dibuix ha explicat que la composició del dibuix està inspirada en un teixit floral espanyol de principis del segle XVIII que es troba en el Museu d'Art de Cleveland, mentre que entre els referents dels motius florals destaquen peces de la col·lecció de Victoria and Albert Museum de Londres i dissenyadors com Phillippe de Lasalle o Anna Maria Garthwaite.

Quant al picat, ha assenyalat Candau, està combinat en 16 colors i destaca un treball de relleu de textures en què sobreixen els elements florals per damunt dels elements escultòrics i ornamentals, on es treballen les trames de metall d'una manera més plana i tradicional.

Com a projecte professional, és un orgull vore el meu disseny convertit en el teixit estendard de les Reines Falleres de Borriana, amb la consecució d'aquesta manera d’un dels meus somnis que contribueix a engrandir la nostra festa, el seu art i la seua història”, ha manifestat Manuel Candau.

A partir d'ara, el teler designat cada any per a la confecció de la indumentària valenciana de les Reines Falleres de Borriana elaborarà els vestits amb el dibuix exclusiu ‘3 corones’, de propietat municipal.