• - La policia Local destaca “la importància de la col·laboració veïnal i la coordinació entre cossos policials per a salvaguardar la seguretat, la convivència i la tranquil·litat ciutadanes”


-  Agents de la Policia Local de Borriana juntament amb efectius del lloc principal de la Guàrdia Civil van procedir anit a la detenció d'uns individus que es disposaven a ocupar diversos immobles.

L'alerta la va donar un veí sobre les 23h, en adonar-se que uns individus estaven manipulant el pany del portal d'un edifici d'habitatges del carrer Moncofa, edifici deshabitat propietat d'una entitat bancària. Quasi immediatament van arribar al lloc efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, i els sospitosos van mamprendre la fugida, van saltar des d'un primer pis per a evadir l'acció policial, si bé, després d'una curta persecució els agents van aconseguir interceptar-los.

Els detinguts són JS.E.L i WO.V.L, els dos de nacionalitat colombiana. Entre les pertinences els van trobar nombroses ferramentes i, fins i tot, bombins de pany nous, raó per la qual se sospita que aquestes persones pretenien ocupar de manera permanent els immobles.

En el lloc, també es van identificar altres persones que presumiblement estan implicades en els fets. Els detinguts van ser traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil a Borriana, que s'encarregarà de finalitzar la investigació dels fets i de posar a disposició judicial els detinguts per un presumpte delicte d'usurpació, ja que els habitatges que es pretenia ocupar es trobaven deshabitats.

Segons fonts policials, a pesar que aquests habitatges no siguen domicilis, l'ocupació d'aquest tipus d'immobles, a més de constituir un atemptat contra la propietat privada, genera la degradació de la convivència i de la qualitat de vida dels veïns i solen degenerar en focus de delinqüència i conflictes, d'ací “la importància de la col·laboració veïnal i la coordinació entre cossos policials per a salvaguardar la seguretat, la convivència i la tranquil·litat ciutadanes”.