Burriana activa el PMP para el Arenal Sound 2022
Activado el PMP en Burriana para el festival Arenal Sound 2022
  • - Activat de manera preventiva des d'avui a les 7h per a previndre i coordinar les possibles emergències que puguen produir-se en el transcurs del festival


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí a les 7h la constitució del Punt de Comandament Preventiu (PCP) per a l'Arenal Sound 2022, en la zona del festival, per a coordinar les possibles emergències que puguen produir-se en el transcurs del festival que se celebra des d'avui dimarts dia 2 fins al dilluns 8 d'agost, en què es preveu una afluència de prop de 60.000 persones diàries.

A la constitució del PCP han assistit representants d'Emergències de la Generalitat Valenciana, comandaments de la Policia Local i de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, representants de l'organització del festival, així com el primer tinent d'alcalde i regidor de la Zona Marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, el regidor d'Ordenació del Territori i Activitats, Bruno Arnandis, i el director Territorial de Justícia i Interior, Miguel Ángel Guillén.

Seguint el que s'estableix en el Pla d'Emergència municipal per al festival Arenal Sound 2022, s'ha declarat la fase de preemergència i s'ha constituït el PCP com a òrgan de coordinació dels dispositius preventius d'urgència i emergència previstos en el Pla, per a garantir una actuació coordinada entre el Pla d'Autoprotecció i els diferents Plans de Protecció Civil.

Després de constatar, verificar i repassar tots els recursos operatius col·laboradors en matèria de protecció civil, bombers, recursos sanitaris, voluntaris, forces i cossos de seguretat, s'ha realitzat una primera visita a les zones de descans i de concerts del festival per a inspeccionar les diferents àrees per a comprovar que es compleixen les mesures d'autoprotecció d'emergències de l'organització i les previstes en el Pla d'emergències municipal.

Durant la visita, l'alcaldessa ha indicat que en el transcurs del festival i a partir d'avui les inspeccions per a cerciorar-se del compliment de les mesures d'emergències es realitzen diàriament per part de la Policia Local.

Així mateix, ha recordat que el Pla Municipal d'Emergències del festival conté el dispositiu d'autoprotecció que realitza l'organitzador de l'esdeveniment i el dispositiu preventiu de suport extern que organitza l'Ajuntament, així com els esquemes de coordinació, direcció i activació dels diferents plans aplicables en funció del tipus d'emergència que puga produir-se i les competències de la gestió de l’emergència.

L'objectiu principal, ha manifestat, és “aconseguir reduir al mínim les conseqüències desfavorables, tant humanes com materials, que pogueren derivar-se en cas que hi haguera una emergència en el transcurs del festival Arenal Sound”.

Per a la qual cosa, a través del Pla d'Emergència s'ha planificat, organitzat i coordinat els recursos humans i materials necessaris per a la prevenció i actuació davant dels riscos que puga provocar una situació d'emergència. Raó per la qual s'ha establert el dispositiu preventiu integrat pels membres dels serveis d'urgències, emergències i seguretat.

A més, la Policia Local de Borriana també ha adequat la Sala Cecopal (Centre de Coordinació Operatiu Municipal) per a la gestió d'emergències en cas que s'haguera de constituir per haver-se produït alguna situació d'emergència, en el qual s'ha instal·lat aquest macroplànol del terme municipal i s'han col·locat els terminals informàtics de la sala de comunicacions.