- Dos nous comandaments de la Policia Local han pres possessió a l'Ajuntament en un acte presidit per l'alcaldessa, Maria Josep Safont

- Dins del procés administratiu per a cobrir les vacants de les categories d'oficial i agent que segons l'alcaldessa suposarà “l'increment de personal més important en la Policia Local de l'última dècada”

 

Dos nous comandaments de la Policia Local de Borriana, Vanessa Hernández i Javier Fabregat, han pres possessió a la casa consistorial en un acte presidit per l'alcaldessa, Maria Josep Safont. Es tracta de dos oficials que ascendeixen a inspectors i, per primera vegada en aquest cos local, un d'ells és una dona.

A l'acte han estat presents també el cap de la Policia Local, Francisco J. Catalán, i l'intendent, Raúl Amat, que han destacat que l'ascens a oficial s'emmarca en el procés basat en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i lliure concurrència, i també han volgut valorar el fet que una oficial arribe a aquest lloc per primera vegada en el cos després de passar un concurs de promoció interna, amb lliure concurrència d'altres companys.

L'alcaldessa en la presa de possessió ha transmès als nous inspectors l'enhorabona, a més de felicitar-los pel “merescut” ascens, ja que "han demostrat professionalment que tenen capacitat i dots per a assumir-lo”. A més, ha assenyalat que els dos han realitzat tota la seua carrera professional com a Policies a Borriana.

Safont ha manifestat que molt prompte hi haurà un tercer inspector que s'incorporarà després de finalitzar el procés selectiu i ha indicat que aquests nous càrrecs formen part del procés que està en marxa per a cobrir les vacants de les categories d'agent i oficial en la Policia Local, i ha mostrat “la confiança, dins dels marges que la llei permet d'incrementar considerablement el nombre d'efectius”. També ha assegurat que suposarà “l'increment de personal més important de l'última dècada en el cos de seguretat local”.

Igualment, ha ressaltat que des de la creació de la Policia Local de Borriana “ni una sola dona havia ocupat el càrrec d'inspector, càrrec que anteriorment es denominava sergent, i ara, Vanessa Hernández, amb una carrera de 19 anys en el cos que l'avalen, s'ha convertit en la primera dona que aconsegueix aquest lloc en la història de Borriana”.

 

Breu currículum

Vanessa Hernández Martínez, de 45 anys, compta amb estudis de la Llicenciatura en Biologia, és Diplomada en Ciències Policials i està finalitzant el Grau en Seguretat Pública i Privada. Té una antiguitat en la Policia Local de 19 anys i és oficial des del 17 de febrer de 2014.

Javier Fabregat Lázaro, de 48 anys, és llicenciat en Dret i agent de la Policia Local de Borriana des de desembre de 1995, i oficial des de 2012.