Un dispositiu policial específic vetlarà pel trànsit i la seguretat per a la vesprada-nit del dijous 23 de juny


 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” en la celebració de la nit de Sant Joan de demà dijous 23 de juny, ha instat al “respecte de les normes de convivència” per a evitar que es produïsquen “situacions no desitjades” i ha recomanat “precaució” perquè “els contagis de la covid-19 continuen avançant”.

Enguany, després de dos anys sense poder accedir a les platges, l'Ajuntament de Borriana permet l'encesa massiva de fogueres en les platges la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, i autoritza l'entrada i la permanència en les platges.

Safont ha indicat que es podrà fer foc, banyar-se i també es permetrà l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari i, encara que ha manifestat el seu desig que la ciutadania de Borriana “gaudisca d'una màgica i festiva nit”, ha recomanat “sensatesa i un comportament responsable”, i ha fet una crida “al respecte i a complir amb l'ordenança municipal”.

L'alcaldessa ha destacat que la Policia Local de Borriana ha dissenyat un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la vesprada-nit del dijous dia 23 de juny, en ocasió de la celebració de la tradicional Nit de Sant Joan. L'objectiu d'aquest operatiu és garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores puntes d'accés a la zona marítima.

Així, efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i ho faran tant en les hores d'arribada, a mitjan vesprada, des de les 19 hores hores, com durant la matinada. Els vials més importants d'accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i l’avinguda de la Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

Paral·lelament, el passeig Marítim i la mateixa platja comptaran amb efectius policials que realitzaran funcions de vigilància i prevenció de la seguretat, així com també vetlaran pel compliment del decret de l'Alcaldia específic sobre normes d'ús i gaudi de les platges durant la Nit de Sant Joan.

Per a dur a terme l’operatiu es preveu un reforç policial del servei ordinari, el torn de la nit comptarà amb disset efectius. A més, durant la nit s'activarà el servei de prevenció de policia de platja, que comptarà amb un vehicle biplaça tipus buggy per a accedir amb major rapidesa a la zona d'arena, així com la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) que desplegarà drons en la zona de platja per a la detecció de conductes prohibides pel Decret abans referit.

També estarà operativa la Unitat d'Atestats per a la pràctica de controls d'alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l'accés a les platges amb envasos de vidre, l'ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar en la platja.

L'alcaldessa ha posat l'accent en el respecte al mobiliari urbà instal·lat a les platges i ha recordat que les passarel·les, cadires de vigilància, papereres, etc. “són necessàries per a garantir la integritat i comoditat de les persones usuàries de la platja”.

Normes de les fogueres

El decret d'alcaldia per a la Nit de Sant Joan recorda algunes prohibicions contemplades en l'Ordenança Municipal d'Ús i Gaudi de les Platges de Borriana com la prohibició de realitzar fogueres en els espais naturals protegits del municipi, o la prohibició de materials com ara pneumàtics, goma escuma, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosiu o que la combustió puga comportar l'emissió de fums o gasos, contaminants o molestos, per a fer foc ni fogueres.

Tampoc els que generen residus o continguen elements perillosos per als banyistes com ara tatxes, claus, grapes, xapes i objectes metàl·lics (com per exemple palets, mobles, cadires...) o que puguen desprendre's de la foguera amb el vent i produir un incendi.

Amb caràcter general es tindrà en compte que els materials apilats per a la realització de la foguera no podran sobrepassar l'altura de 1,5 metres ni ocupar una superfície quadrada superior a 1,5 metres i la distància entre una foguera o foc i una altra serà com a mínim de 4 metres.

La crema de les fogueres serà controlada i supervisada en tot moment per una persona adulta, i els organitzadors de la foguera hauran de designar una persona responsable encarregada de la vigilància i compliment de les normes, que ha d'evitar en tot moment que els menors d'edat puguen quedar-se sols en la foguera. El responsable, a més, haurà d'identificar-se a requeriment de la Policia Local, que podrà ordenar l'extinció de la foguera si el seu manteniment resulta perillós.

Igualment, els residus que es generen hauran de ser arreplegats per les persones que els hagen generats, assegurant-se que el lloc queda net i sense restes que puguen produir danys a banyistes i al medi ambient.