La vesprada del dia 7 de setembre a les 18.30h, a les portes del CMC la Mercè, tindrà lloc el taller per a la confecció de*fanalets impartit per l'artista local Amparo Saera.

Burriana (05.09.23). - Burriana celebrarà la nit del dijous dia 7 setembre la XIX “Desfilada dels Fanalets”. La desfilada, que il·luminarà el municipi en la vespra de la Misericòrdia, s'iniciarà a les 22.30h. en la plaça de Rafel Martí de Viciana i tindrà el següent itinerari: la Tanda, plaça de la Mercè, Sant Serapi, el Barranquet, el Pla de Sant Blai i finalitzarà el recorregut al carrer Mare de Déu de la Misericòrdia. En l'acte participarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Burriana. Durant el recorregut, els assistents gaudiran de la llum dels fanalets i cantaran la cançó popular "El seré i la serena".

El mateix dia 7 de setembre, a les 18.30h. a les portes del CMC la Mercè, tindrà lloc el taller per a la confecció de fanalets, impartit per l'artista local Amparo Saera. Aquells que vulguen participar en el taller hauran de portar amb si un meló d'Alger, una cullera, un ganivet i un recipient per a poder emportar-se a casa l'interior del meló d'Alger i, d'aquesta manera, no malgastar aliments. En el CMC la Mercè, es repartiran aqueix mateix dia melons d'Alger per a tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen participar en la tradicional desfilada que omplirà de llum la localitat.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, “anima a participar, tant a grans com a xicotets, en la confecció del fanalet i en la posterior desfilada, per a conservar una tradició borrianenca, que va ser recuperada i s'ha convertit en un dels actes més representatius de les Festes de la Misericòrdia”.