Entre les novetats, destaca Pre Dansa, activitat pensada per a oferir dansa des dels 4 als 7 anys.

 

Burriana (04.09.23).- El Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana ha començat el compte arrere per a l'inici del curs escolar amb el llançament de les noves activitats que completaran l'oferta formativa habitual. Així doncs, el 20 de setembre, el centre obrirà les seues portes a l'alumnat amb novetats en el currículum. En concret, Pre Dansa, Castanyoles, Fit Danse, Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola i Iniciació al Dibuix i la Pintura.

Les activitats que s'ofereixen enguany per primera vegada “venen després d'escoltar les propostes del professorat i analitzar l'actualitat formativa del sector per a impulsar determinades àrees del centre. Un treball que va encaminat a oferir una oferta formativa àmplia i de qualitat”, ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Albiol.

Pel que respecta a les activitats , l'àrea de Dansa destaca per incloure en la formació l´activitat de Pre Dansa, destinada a alumnes de 4 a 7 anys. Aquesta activitat es divideix en dos grups, el primer per als xiquets de 4 anys i un segon per als menors en la franja de 5 i 6 anys. El primer grup serà dilluns i dimecres a les 17.30 a 18.30h i el segon es realitzarà dimarts i dijous a les 17.30 a 18.30h per a poder impartir Dansa Clàssica i Dansa Espanyola, amb la finalitat que els alumnes arriben a la formació elemental amb els coneixements necessaris.

 

Cal esmentar que aquesta activitat és totalment compatible, tant en horaris com en continguts, amb el Jardí Artístic, programa pioner que realitza un acostament i descobriment de la música, la dansa i les arts plàstiques. Des del centre recalquen que Pre Dansa i Jardí Artístic “són 2 activitats diferenciades i 100% compatibles: en Pre Dansa ens centrem només en aquest art escénic i el treball prioritza que l'alumne que arribe a la formació elemental el faça amb totes les eines necessàries per a cursar els estudis amb èxit. Per part seua, en Jardí Artístic oferim una visió holística de les 3 arts i el treball de l'equip és clau per a aconseguir desenvolupar la sensibilitat de l'alumnat”, ha explicat Ana Llopis, directora del CMA Martí de Viciana.

Pel que fa a les activitats dirigides a adolescents, el Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola passa a tindre més pes amb la finalitat de facilitar la pràctica escènica de l'alumnat i complir amb un dels punts de la normativa de les Escoles Municipals de Música i Dansa que advoca per apostar per la inclusió de l'alumnat en formacions artístiques amateur. L'activitat serà els dissabtes al matí de 09.00 a 12.00h. i serà gratuïta per als alumnes del centre. Les persones que no cursen estudis de dansa en el CMA, però que vulguen formar part del Taller, podran inscriure's sempre que acrediten formació artística.

Noves activitats per a alumnat adult i sènior

Per a l'alumnat adult, el CMA ofereix l'activitat  Fit Danse, en la qual es combina dansa, expresió corporal, i exercici cardiovascular. Aquesta disciplina serà els dimarts i dijous en horari de 15.30 a 16.30h. i el seu principal objectiu és combinar dansa amb activitat física.

Finalment, dins de l'apartat de l'alumnat sènior, persones majors de 60 anys, el CMA ha llançat 2 activitats. D'una banda, classe de Castanyoles i per un altre, Iniciació al dibuix i la pintura. L'activitat de Castanyoles serà els dimarts de 12.00 a 13.00h. i se centrarà en l'estudi de l'art de la crotalogía, així com en el toc d'aquest instrument el treball del qual millora la mobilitat articular. D'altra banda, la nova classe d'Iniciació al Dibuix i la Pintura serà els dimarts 09.00 a 11.00h. i els dijous 10.00 a 12.00h. i la seua principal comesa és iniciar en aquest art a totes les persones que sempre els ha agradat el món de les arts plàstiques. Per a formalitzar la matrícula i consultar horaris i preus es pot realitzar a través de la web del Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana (https://www.cmeviciana.es/), en el telèfon d'atenció del centre 964 033 230 o a través de l'e-mail info@cmeviciana.es.

 

Millora de l'entorn laboral del CMA, prioritat clau

 

De la mateixa manera, des de la regidoria de Cultura també s'ha apostat clarament per una millora de l'entorn de treball del professorat i de l'espai artístic de l'alumnat. En aquest sentit i complint amb reiterades peticions, s'ha instal·lat una barana en l'escala d'accés dones-del soterrani a la planta carrer per a garantir la seguretat. El regidor de l'àrea, Jesús Albiol, ha explicat que, amb aquesta intervenció, “hem donat resposta a la demanda d'una professora amb mobilitat reduïda, qui tenía serioses dificultats per a accedir al centre des del pàrquing i necesitave sempre del suport d'una altra persona”.

 

A més d'aquesta acció urgent, “ja estem treballant en una memòria valorada de tots els desperfectes i deficiències arquitectòniques que presenta l'edifici del CMA i que, en major o menor mesura, afecten les activitats diàries que es desenvolupen en el centre”. Amb tot, “des de l'equip de govern estem treballant per a donar solució a la falta de manteniment que hi ha hagut en l'edifici en els anys anteriors i que han generat seriosos problemes a les aules”, explica Albiol.