representación de El cianuro... ¿Solo o con leche?, a cargo de la compañía teatral Solera 10 en el Teatre Payà de Burriana
teatro solidario en Burriana a beneficio de Amor en Acció pel Món
  • - La representació d’El cianuro... ¿Solo o con leche?, a càrrec de la companyia teatral Solera 10, tindrà lloc aquest dissabte 20 de maig a les 18 hores al Teatre Payà

  • - Les entrades encara es poden adquirir aquest dijous de 16.30h a 18.30h en la seu de l'ONG al carrer Major 13 o a través dels telèfons 605 966 359 i 623 281 993


L'Ajuntament de Borriana col·labora en l'esdeveniment solidari de la posada en escena de l'obra de teatre El cianuro... ¿Solo o con leche?, una comèdia que representarà el grup de teatre Solera 10 a benefici de l'ONG borrianenca Amor en Acció.

La representació tindrà lloc aquest dissabte, 20 de maig, a les 18 hores al Teatre Payà de Borriana, i la totalitat dels beneficis que s’arrepleguen a través del donatiu de l'entrada es destinarà als projectes solidaris de l'ONG Amor en Acció pel Món

El grup de teatre Solera 10, sota la direcció de Santiago Ríos, organitza la funció teatral amb caràcter benèfic i la venda d'entrades, a 5 euros, encara està disponible aquest dijous de 16.30h a 18.30h en la seu de l'ONG al carrer Major 13, o a través dels telèfons 605 966 359 i 623 281 993, i també en taquilla una hora abans de la representació.

Les responsables de l'ONG de Borriana Amor en Acció pel Món, Carolina Garcia i Ángeles Almela, han explicat que les persones que vulguen col·laborar i no puguen assistir podran participar adquirint entrades de fila Zero. A més, han precisat que es tracta d'una iniciativa per a recaptar els fons necessaris per a continuar amb les seues iniciatives solidàries que des de fa anys l'organització du a terme en diferents punts del continent africà i al Paraguai.

Per part seua, el director del grup teatral Solera 10, Santiago Ríos, ha detallat sobre l'estrena de l'adaptació de l'obra de teatre El cianuro... ¿Solo o con leche? que es tracta “d’una farsa d'humor negre en dos actes, una gran comèdia tan lúcida i intel·ligent, com divertida i atrevida, que no deixarà indiferent a ningú”.

Escrita per Juan José Alonso Millán i estrenada al juny de 1963, és un retrat de l'Espanya profunda de 1925 amb una histriònica família en un poble xicotet de Badajoz com a protagonista. Una família d'allò més peculiar, en què no res ni ningú resulta ser el que inicialment aparenta en una sàtira d'humor negre, en les quals les situacions més macabres i divertides es van succeint unes i altres sense permetre a l'espectador ni un sol moment de descans.

Ríos ha mostrat la satisfacció de la companyia teatral per col·laborar de nou amb l'ONG, “si el teatre és màgia, poder unir-lo a la solidaritat el converteix en una cosa encara més especial”. Per a Ríos, és una manera “d’ajudar alhora que gaudim i fem gaudir”. Per això, ha assenyalat, “no cal deixar escapar l'oportunitat de col·laborar amb un projecte tan necessari i, a més, gaudir del teatre”.

Des del consistori, s'anima a tots els borrianencs i les borrianenques a adquirir les entrades i col·laborar amb els projectes d'Amor en Acció pel Món. Amb cada entrada que es venga es podrà continuar salvant vides a Àfrica i a més se sufragaran projectes en marxa a Costa d'Ivori, o es destinaran a l'enviament de contenidors amb el material necessari per a treballar en projectes a Burkina Faso, Costa d'Ivori i Paraguai, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i reduir el patiment dels éssers humans que viuen en la misèria i la pobresa.

L'ONG Amor en Acció pel Món, de sobres coneguda a la ciutat, contínuament organitza actes, ja siguen a nivell educatiu, cultural o artístic, que aconsegueixen sempre reunir i implicar un gran nombre de persones, combinant el treball solidari amb l'expressió cultural, educativa, social o artística a la ciutat.