- Se celebrarà del 2 al 9 de juliol, i convertirà la capital de la Plana Baixa en el centre cultural de la música a l'estiu

- Un festival de nivell internacional que forma part d’un concurs amb dos premis valorats en 6.000 euros


Borriana acollirà aquest estiu el Festival de Música Juan Gual Esteve, que integra concerts, un curs i un concurs de música de cambra de flauta i guitarra. Un esdeveniment musical de nivell internacional i amb un prestigi avalat pels professionals que hi participen, que se celebrarà del 2 al 9 de juliol i convertirà la capital de la Plana Baixa en el centre cultural de la música a l'estiu.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, amb els impulsors músics i professors, Eugenia Moliner, Denis Azabagic i Maria Bernat; representants de la família de Juan Gual Esteve i de l'empresa patrocinadora,Sanycces, han donat a conèixer els detalls de la cinquena edició del curs, del segon concurs i dels concerts paral·lels. Enguany els concerts fan un salt qualitatiu i es converteixen en Festival, en què durant nou intensos dies la música de qualitat reunirà a Borriana professionals, talents i estudiants nacionals i internacionals.

El Curs de Música Juan Gual Esteve arriba enguany a la cinquena edició i s'impartirà del 3 al 7 de juliol en les instal·lacions del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana. Les professores en la modalitat de flauta seran Júlia Gállego, Eugenia Moliner i Maria Bernat. En la modalitat de guitarra serà el professor Denis Azabagic i el piano acompanyant serà Luis Arias.

Prèviament, el dia 2 s'iniciarà el Festival amb un concert inaugural gratuït al Racó de l’Abadia. Després del curs, els dies 8 i 9 de juliol, l'auditori Juan Varea de Borriana serà l'escenari del segon Concurs de Música de Cambra, el més internacional de la província de Castelló, en el qual participaran grups de diferents nacionalitats.

Un concurs que té 6.000 euros en premis gràcies a la col·laboració de l'empresa Sanycces de Borriana. Les dos formacions que resulten guanyadores del concurs rebran un premi de 4.000 euros per a la primera i 2.000 euros per a la segona, a més del diploma acreditatiu. La final del dia 9 es podrà gaudir obertament amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha expressat la seua satisfacció perquè “és un orgull que se celebre un Festival de tanta qualitat i categoria internacional a la nostra ciutat”, i ha destacat la importància perquè músics d’arreu del món puguen vindre a la nostra ciutat a tocar, a interpretar la seua música i amb un premi tan important, i que la ciutat es convertisca en el centre neuràlgic musical de l'estiu”.

Per part seua, Eugenia Moliner ha posat en valor el suport demostrat a la iniciativa des d'un principi tant per part de l'Ajuntament com per la família del músic Juan Gual i per l'empresa patrocinadora, Sanycces, que situa Borriana en “un important nucli cultural conegut en diversos conservatoris de prestigi de diferents països”. La prestigiosa professora i intèrpret de flauta natural de Borriana, Eugenia Moliner, per a acabar ha afirmant que “sense cultura no hi ha vida”.

Les pròximes setmanes es donarà a conèixer la informació relativa a les dates de matrícula del curs, així com de les inscripcions en el concurs i de les bases.