Charo López, recital en Burriana
  • - Un preciós recital amb un recorregut pels grans autors de la literatura espanyola des del segle XVI fins ara, amb poemes de Lorca, Machado, Miguel Hernández, Santa Teresa de Jesús i d’altres

  • - La funció serà el diumenge 30 d'octubre a les 19 hores i les entrades, amb un preu de 5 euros platea i 7 euros amfiteatre, encara es poden aconseguir en el portal


Aquest diumenge 30 d'octubre, l'Ajuntament de Borriana ofereix l'oportunitat d'assistir a l'espectacle Verso a Verso de la mà de la gran actriu Charo López. L'espectacle previst a les 19h en el Teatre Payà convida a fer un lapse en aquests temps de vertigen i deixar un breu espai de temps per a la música i la poesia.

Verso a verso és un preciós recital de la veterana actriu Charo López en què comparteix escenari amb el baríton Luis Santana i el pianista Víctor Carbajo, amb cançons seleccionades en funció de l'autor i l'època.

El recital fa un recorregut pels grans autors de la literatura espanyola des del segle XVI fins avui, amb poemes de Lorca, Machado, Miguel Hernández, Santa Teresa de Jesús i d’altres. La poesia funciona com una fotografia, que és capaç d'arreplegar en paraules, en un instant, en un colp de llum, les imatges que enfoca, i ens ajuda a reconstruir el nostre passat, present i futur en la mesura en què els retrata amb les seues paraules.

El baríton Luis Santana ha estudiat amb grans mestres de la lírica i està especialitzat en el repertori vocal, realitzant una incessant activitat concertística. El pianista Víctor Carbajo, músic i compositor, acompanya habitualment a figures molt conegudes de la lírica espanyola i la cançó.

L'actriu, nascuda a Salamanca, és coneguda de sobres per la seua llarga trajectòria tant en el teatre com en el cinema i la televisió. Mentre estudia Filosofia i Lletres en la seua ciutat natal participa en algunes funcions de teatre universitari. La seua incipient vocació artística es torna seriosa i esdevé professional amb les pel·lícules Ditirambo, de Gonzalo Suárez, amb qui tornarà a treballar en tres pel·lícules més, i El hueso, d'Antonio Giménez Rico en 1967.

Estudia a l'Escola Oficial de Cinema i perfecciona la tècnica teatral mentre treballa simultàniament en nombrosos espais dramàtics de Televisió Espanyola i sèries com Los camioneros, de Mario Camús i El pícaro, de Fernando Fernán Gómez. El reconeixement a la seua gran faena arriba al 1980 amb Fortunata y Jacinta i Los gozos y las sombras, dos sèries de gran èxit en la Televisió Espanyola.

Posteriorment, encadena treballs rellevants en cinema amb alguns dels millors directors del país, i aconsegueix el Goya a la millor actriu de repartiment pel seu paper en Secretos de corazón, pel·lícula de Montxo Armendáriz que va ser candidata a l'Òscar. Tot i el seu recorregut per les pantalles de cinemes i televisions, ella es considera, sobretot, una actriu de teatre que porta l'escenari endins. L'any 2021, el director Chema de la Penya va realitzar una pel·lícula documental titulada Me cuesta hablar de mí, que fa un recorregut per la vida de l'actriu, des de la seua infantesa fins ara, amb testimonis de l'actriu en diferents etapes de la seua vida.

Les entrades, amb un preu de 5 euros platea i 7 euros amfiteatre, encara es poden aconseguir en el portal <entradesborriana.com>.