La llum iluminará este fin de semana en Burriana
  • - Els concerts de Manzanita i Capitán Ludd seran en l'absis d'El Salvador amb entrada lliure i gratuïta


L'Ajuntament de Borriana penja el cartell d'entrades exhaurides per als quatre concerts que se celebraran divendres que ve i diumenge en el refugi del camí d’Onda dins del festival Llum Borriana. D’altra banda, durant el cap de setmana del festival les llums dels edificis estaran enceses fins a les 20h.

L'Ajuntament de Borriana aposta per Llum Borriana amb l'objectiu de combinar música i patrimoni local. Durant tot el cap de setmana, Borriana viurà “una experiència única amb el Festival Internacional Llum Borriana”, ha manifestat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel.

D’aquesta manera, el divendres 28 d'octubre es comptarà amb dos sessions, una a les 20h i una altra a les 20.45h, i el diumenge 30 d'octubre seran a les 12.30h i a les 13.15h. Es tracta del concert Candlelight en el Refugi de Borriana, en què el cubà Alfredo Panebianco i el bordó miner Carlos Piñana a la guitarra interpretaran un concert a la llum dels ciris que es col·locaran per tot el refugi del camí d’Onda.

D'altra banda, els concerts de Manzanita i Josué Ronkio, cap de cartell del festival, que actuaran en l'absis de la Basílica d'El Salvador el dissabte 29 d'octubre a les 22.30h seran amb entrada lliure i gratuïta. Igual que l'actuació de Capitán Luud que se celebrarà el dissabte 29 d'octubre a les 21.30h, també en l'absis d'El Salvador.

Es tracta d'una iniciativa de l'àrea del Cultura que convida de manera gratuïta a “redescobrir el patrimoni artístic i cultural amb una altra mirada, que podrà ser gaudida per veïns i visitants en alguns dels espais i edificis més representatius de la ciutat”, segons ha assenyalat Vicent Granel.

El festival organitzat per la Regidoria de Cultura comptarà amb el suport de la Fundació Mediolanum i els donatius que es recapten seran destinats a Afanias Castelló, a fi d'ajudar-los a aconseguir el material que necessiten per a l'estimulació primerenca de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional i/o intel·lectual.

Amb aquest festival internacional de la Llum, Borriana s'uneix a la xarxa de ciutats europees amb mostres similars d'aquest art urbà, com Madrid, Barcelona, Lió, Frankfurt, Lisboa, Brussel·les o Torí. Una tradició que va començar en els anys noranta del segle passat. A aquesta iniciativa també s'unirà el Centre de les Arts Martí de Viciana que oferirà dos espectacles de música en Sant Blai el divendres 28 d'octubre a les 20h.