La regidoria de Cultura ha programat per aquest pròxim dissabte, dia 13 de gener, a les 19 h, a la sala d'exposicions del CMC La Mercé, la inauguració de l'exposició Mans del pintor valencià Adrià Pina. La mostra que estarà oberta fins al 18 de febrer és un repàs a un dels aspectes més característics de l'obra de Pina (L'Alcúdia, 1959) com són les sèries. Amb un estil polit amb el temps el realisme és la base de les seues representacions que prenen referències d'obres i d'autors claus en l'art contemporani.

Mans és una sèrie especial en l'obra de Pina contínuament visitada i reinterpretada transversalment en la seua trajectòria. En del vast univers visual característic d'Adrià, com les cites pop, les arquitectures històriques, la cultura de masses, i els temes universals de la cultura occidental Mans és com una tornada a la llar, a la introspecció, i, sens dubte, a la família i amics.

 

Mans viu, de nou, una mena de renàixer. Les seues primeres mans, aquelles que van ser de la seua mare, es mostraven nues i eren pràcticament quadres monocromàtics. Anys després, principalment amb les mans dels seus fills, la sèrie va viure una eclosió de color. Eren mans tacades de pintura, fortament cromatitzades, com jugant dins del quadre. Un símbol més a la seua pintura. Mans és una sèrie que barreja aquest etern ritornello de l'obra de Pina amb referències visuals d'obres molt conegudes de Miró, Mondrian, Kandinsky... que amb les imatges pròpies de l'univers de Pina alteren, tornen, i muten de significat. En definitiva, amb la mestria tècnica que li caracteritza, Adrià ens torna a fer jugar amb una altra de les seues sèries, una imatge de milions d'imatges.