La Biblioteca Municipal de Borriana continua un any més entre les millor valorades pels índexs que cada any repassen el préstec de llibres, la qualitat del servei o la satisfacció d'usuaris i usuàries respecte al treball que en ella es realitza. I per això, en els dos últims anys la regidoria de Cultura, encarregada de la gestió del servei, i la de Noves Tecnologies han anat implementant diferents millores perquè els 25 anys d'història de l'entitat que es van complir en 2016 puguen seguir ampliant-se millorant les dotacions i prestacions de la Biblioteca Municipal. I en aquest cas, ha sigut l'espai que especialment està dissenyat per al públic infantil el que s'ha renovat pràcticament per complet. Si durant el passat any els vots de la ciutadania en la campanya de Pressupostos Participatius van fer possible una primera renovació del mobiliari amb l'adquisició de taules, cadires i mobles especialment dissenyats per a un espai com el de la Biblioteca Infantil, ara el procés de millora s'ha completat amb la renovació d'altres àmbits del servei. Així, en la mateixa zona infantil s'ha redecorat tot l'espai amb la col·locació d'il·lustracions de vinil en les parets, a més d'acabar amb la reposició del mobiliari com a cadires i taules adaptades als més xicotets i xicotetes, i també l'adquisició de prestatgeries per a la col·locació de volums. A més, també s'ha adquirit una nova col·lecció i s'ha habilitat un espai per als còmics. Tal com ha assenyalat el regidor de Cultura, Vicent Granel, “cada any rebem els informes del treball que es realitza en la Biblioteca Municipal, i després de veure que els resultats són cada vegada millors, la nostra obligació és seguir dotant al servei de les millors prestacions, per açò renovem i ampliem constantment tant la col·lecció de llibres de préstec de la Biblioteca, com també altres camps com el de les pel·lícules en DVD que en aquesta ocasió, també s'han ampliat”.
En el que al mobiliari informàtic *respecta, el regidor de Noves Tecnologies, Cristofer Del Moral, ha explicat que “ja durant 2016 vam renovar els aparells informàtics que utilitzen els treballadors i treballadores de la Biblioteca, i ara és una satisfacció començar el nou any, també amb la renovació de fins a 4 equips complets que componen la zona d'informàtica per als usuaris i usuàries de la Biblioteca”. Així, en tan sols l'últim any i mitjà, la Biblioteca Municipal de Borriana ha vist com el consistori eleva els seus esforços per a seguir ampliant les dotacions i millorant un servei que com han destacat Granel i Del Moral “és una dels més demandats i utilitzats pels veïns i veïnes de Borriana, per la qual cosa creiem que aquest tipus de renovacions tant de mobiliari, com de volums i aparells informàtics era més que necessari per a la Biblioteca i esperem que faça que l'afluència d'usuaris i usuàries seguisca creixent en 2018”.
La mateixa Biblioteca ha volgut repassar les dades d'inversions i noves dotacions incorporades durant els últims dotze mesos del servei. Així, per a la sala infantil s'han adquirit 5 taules i 36 cadires, així com les noves prestatgeries i bucs per a la col·locació de contes, amb un cost total de 10.000 euros. Altres 2.500 euros s'han destinat a la decoració literària de la mateixa zona infantil. La xifra de nous volums adquirits ascendeix a 1.700 nous llibres, als quals cal sumar 900 exemplars sols per a xiquets i xiquetes.
Durant el nou any també es podrà gaudir dels nous 240 DVD's i els 45 que s'han reposat. I finalment, també cal sumar els 3.500 euros que el consistori ha destinat a la renovació del material informàtic, tant per a les mateixes treballadores del servei com para usuaris i usuàries.