Amb la finalitat de donar compliment a la mesura 18 del Pla d'Igualtat Municipal, des de la Unitat d'Igualtat llancem la campanya contra els abusos i les agressions sexistes i homòfobes en festes de la Misericòrdia 2022. En aquesta ocasió, i a proposta del Consell Local de la Joventut, llancem la campanya sota el lema #FestesResponsables, #Festeslliuresdeviolència.

La campanya contempla un seguit d'accions entre les que es poden incloure les següents: 

 1. Realització de diversos punts violeta els següents dies, als llocs i horaris indicats:
  • dissabte 3 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
  • diumenge 4 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de20-22h i a la Plaça la Fira 23-01h
  • dimecres 7 setembre, a la Plaça la Fira 22:30-02:30h
  • divendres 9 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
  • dissabte 10 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
 2. Invitació a les penyes i/o grups d'amistats a sumar-se a la campanya nomenant una persona com a interlocutora, fent difusió de la imatge gràfica i participant d'un taller formatiu
 3. Requisit de sumar-se a la campanya a orquestres i barres contractades per a Festes que implica difusió de la imatge gràfica i informar el personal que tenen a càrrec de l'existència del punt violeta i la campanya
 4. Gravació d'un àudio promocional de la campanya per a la seua difusió al fil musical del recinte taurí i altres punts de trobada. També es pot descarregar ací: àudio campanya
 5. Coordinar el Punt Violeta amb la Policia Local, Guàrdia Civil i Departament de Salut així com amb les persones designades per les penyes o grups d'amistat
 6. Elaboració de suport gràfic mitjançant cartelleria i objectes promocionals que podran recollir-se al punt violeta o la Unitat d'Igualtat. La imatge gràfica ha estat cedida a l’Ajuntament per part de la jove borrianenca Lucia González i es pot descarregar ací: 

 

 

 

 

 

Esperem que amb aquestes accions aconseguim que els espais d'oci i temps lliure que tenen lloc a les nostres festes majors siguen confortables i saludables per a tot el veïnat i estiguen lliures d'agressions. 

Si tens qualsevol dubte o proposta en aquest sentit, no dubtes a posar-te en contacte amb igualtat@burriana.es. Estarem encantades d'escoltar-te. 

Borriana és una ciutat diversa i volem que totes les formes de ser i estimar tinguen cabuda. És per això que des de l’any 2016 celebrem a Borriana les jornades “Celebrant la Diversitat”, organitzades entre els departaments d’Igualtat i Cultura. A més a més, dins del Pla d’Igualtat Municipal 2021-2025 que es va aprovar al plenari municipal en juliol de 2021 hi ha una mesura específica pel que fa als drets de les persones LGTBIQ+:

              M.23. Realitzar accions per a donar visibilitat i reivindicar els drets de les persones LGTBI+, així com la lectura anual d'un manifest consensuat.

A nivell autonòmic existeix un mandat legal d’actuar en la defensa de la igualtat en la diversitat i Borriana per suposat no va a quedar-se enrere. Tenim la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere (llei 8/2017) així com la Llei d'igualtat de les persones LGTBIQ+ (llei 23/2018, de 29 de novembre). A més a més, amb la recent aprovació de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius i la signatura per part del nostre Ajuntament del Contracte Programa amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tenim una línia específica de finançament per tal de portar endavant accions en aquesta línia.

Si vols col·laborar amb nosaltres per tal de fer efectius els drets de les persones LGTBIQ+ al nostre municipi, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres!

              

 

OFICINA ORIENTA de la GVA (pública i gratuita)

Oficina Orienta és un servei d'assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones interessades, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats. Les oficines, que compten amb professionals multidisciplinaris amb experiència en la realitat LGTBI, també ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.
Des de l’Ajuntament de Borriana col·laborem activament en la difusió del servei i ens coordinem per tal de portar endavant les accions municipals.

+Info

Fulletí informatiu

-Dades demografia, renta i activitat econòmica

-Informe del mercat laboral de Borriana ( Juliol 2022)

 

Informes anteriors

L'Ajuntament de Borriana es troba adherit al Pla Coresponsables, impulsat des de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat i coordinat en el nostre territori per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Gràcies al Pla Coresponsables, Borriana ha resultat beneficiària d'uns fons estatals de 172.000 gràcies als quals aterrarem les accions del Pla d'Igualtat Municipal que corresponen a la línia estratègica 5: Ocupació, Conciliació i Coresponsabilitat. Al seu torn, estes mesures s'engloben en l'Objectiu 5 dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) relatiu a la igualtat de gènere.

 

Les diferents mesures a desenvolupar han d'ampliar els servicis ja existents i estar enfocades a millorar la conciliació i la coresponsabilitat de les famílies de la localitat fora de l'horari lectiu i prenent com a públic objectiu, segons l'ordre de les bases reguladores, els i les menors de 14 anys.

 

Així, entre les mesures impulsades, que prenen un caràcter transversal i en les que col·laboren diferents departaments municipals, es troben les següents:

 • Taller de robòtica en vacacions de setmana santa
 • Escoleta de Pasqua o Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables Pasqua 2022
 • Ampliació de l'horari de l'Escola Artística d'Estiu del CMARMV
 • Ampliació de l'horari de l'Escola d'Estiu Municipal
 • Realització d'un diagnòstic i un mapeig de necessitats de conciliació i corresponsabilitat

 

En referència a l'últim punt, el diagnòstic de necessitats, et demanem que ens ajudes a fer una bona detecció de la realitat i per a això ens agradaria que participares responent a l'enquesta següent:

(L'enquesta s'ha acabat, pròximament es publicaran els resultats)

 

      

Alcaldia de Borriana des de 1896.

- Noms de carrers:

Josep Palomero Almela, Toponímia urbana de Borriana” en Actes de la XIII Jornada d’Onomàstica. «Toponímia Urbana». Castelló de la Plana, 2021 p. 219-247. Edita: Publicacions de l’Acadèmia Valenciana de La Llengua.

Llibres fons antic de la biblioteca auxiliar de l'Arxiu Municipal de Borriana.