• Avui s'incorporen per a 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament gràcies a aquest programa d'ocupació, en el marc del Fons Social Europeu del Sistema Nacional de Garantia Juvenil

 

 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, han donat la benvinguda a les quatre persones menors de 30 anys que a partir d'avui s'incorporen durant 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament, gràcies al programa d'ocupació de la Generalitat Valenciana Empuju en el marc del Fons Social Europeu del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La contractació de les quatre persones en el consistori s'ha realitzat amb diferents perfils i en ocupacions com ara obrer, auxiliar administrativa, tècnic en sistemes microinformàtics i periodista. El programa està cofinançat per la Generalitat Valenciana, que el subvenciona amb 81.302euros, i l'Ajuntament de Borriana amb una aportació de 60.496 euros.

L'alcaldessa ha destacat la importància d'impulsar aquest tipus de programes perquè “tenen molt d’interès tant per a l'administració local com per a les i els joves, ja que optaran a un contracte de treball, molts per primera vegada, durant un any a l'Ajuntament”.

Aquesta iniciativa, ha indicat Esther Meneu, s'emmarca dins de les accions de foment de les polítiques actives d'ocupació impulsades pel consistori, amb les quals ha destacat que s'aconsegueix, “d'una banda, fomentar l'ocupació juvenil i la contractació i, per una altra, millorar l'experiència professional dels joves”.

A més, ha manifestat que els programes tutoritzats suposen “un impuls per a, almenys, vuit departaments de l'Ajuntament, que segur que implicarà una millora en els serveis que oferim a la ciutadania”.

L'alcaldessa ha volgut presentar a cadascuna de les persones que s'han incorporat com a treballadores, i els ha indicat les seues funcions i la persona funcionària de referència “confiant en el seu bon fer”. També els ha donat personalment l'enhorabona per “haver aconseguit ocupar-se” i les ha animat a fer el seu treball amb “motivació i il·lusió”.

Per a Maria Josep Safont, aquestes contractacions, que tindran una duració de 12 mesos, evidencien la “col·laboració entre administracions per a millorar l'ocupabilitat de la ciutadania”. Així, Meneu ha remarcat que aquestes contractacions s'afronten de manera coordinada entre la Generalitat i l'Ajuntament i mostren l'afany per “continuar millorant les condicions laborals dels nostres veïns i veïnes i dels serveis que des de l'Ajuntament s'ofereixen”.

Borriana en xifres

D'altra banda, Esther Meneu ha recordat que la Regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació posa a la disposició de la ciutadania de Borriana un banc de dades estadístiques del municipi a les quals es pot accedir a través de la pàgina web, ‘Borriana en xifres’, amb dades estadístiques del municipi.

Entre les quals destaca un informe mensual del mercat de treball en què s'analitzen i comparen les xifres de desocupació, d'afiliacions a la seguretat social i de contractes. A més de les dades actualitzades, la web també compta amb un històric d'informes del mercat de treball des de 2021.

Per a accedir a aquestes dades, cal buscar en la part superior de la web municipal la pestanya “Serveis Municipals” i, en el desplegable, l'apartat de “Comerç, Empresa, Ocupació i Mercats” que és on es troba la secció de “Estadística”.