Acto de clausura del programa Il·lusiona’t de itinerarios de inserción sociolaboral  2021
  • Acte de cloenda del programa Il·lusiona’t d'itineraris d'inserció sociolaboral desenvolupat per segon any consecutiu, cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

  • El projecte ha sigut guardonat amb el premi Qubo a la solidaritat i l'acció social 2021


L'alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, ha participat a l'Auditori Juan Varea en l'acte de clausura de la segona edició del Projecte Il·lusiona’t. Un programa d'inclusió social i inserció laboral que ha comptat amb una inversió de prop de 134.000 euros cofinançats per la Generalitat i el Fons Social Europeu, i que s'ha centrat en persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i especialment en dones del barri de la Bosca.

En l'acte, dirigit per la psicòloga del projecte, Elvira Asensi, i que ha comptat amb l'assistència de representants de la Conselleria d’Igualtat i diferents membres de la corporació, s'ha fet un reconeixement especial als diferents departaments municipals, entitats i empreses col·laboradores que han donat suport perquè el projecte pogués arribar a bon port.

També s'ha ressaltat el treball conjunt entre els departaments d'Agricultura, Serveis Socials, Recursos Humans, Intervenció i Tresoreria, Contractació, Serveis Interns, Via Pública, Igualtat, Informàtica, Policia, Inclusió, Ocupació o Desenvolupament Local, així com la coordinació entre diferents entitats com Creu Roja, la Cambra de Comerç, el Pacte Ceràmic, Somos Parte, Acció contra la Fam o l'Escola d'adults i, per descomptat, les empreses de la localitat que també han col·laborat en el projecte.

Menció especial ha rebut la coordinació de l'àrea d'Inclusió juntament amb la d'Ocupació les regidores de les quals, Maria Romero i Ester Meneu, han dedicat unes paraules tant a l'equip tècnic del projecte com a les 48 persones participants que han finalitzat amb èxit el programa. Romero, que ha participat per vídeo per qüestions mèdiques, ha ressaltat el compromís municipal de portar endavant el Pla d'Inclusió i el Pla d'Acció per a la Regeneració Social de la Bosca.

Per part seua, Ester Meneu ha posat en relleu la importància dels programes d'ocupació i especialment aquells que, com els itineraris, se centren en la inclusió social i en els quals l'Ajuntament ha redoblat la seua aposta.

Després de les paraules de les munícipes, s'han lliurat els diplomes tant del pas per Il·lusiona’t 2021 com dels cursos formatius realitzats per cadascun dels participants, que segons el cas corresponien a competències en alfabetització digital, castellà, poda i recol·lecció de cítrics, monitor/a de menjador, assistència d'ajuda a domicili, manipulació d'aliments o conducció de carretons o plataformes elevadores.

No obstant això, tal com ha destacat Irene Isach, coordinadora del projecte, les formacions laborals “si bé eren importants no ho eren tant com l'èxit d'haver aconseguit reil·lusionar-se i encaminar-se cap a un futur millor”. En aquest sentit, ha posat en valor “l'acompanyament social realitzat tant a través de la intervenció psicològica com en qüestions socials com la promoció de les xarxes socials entre les persones participants”.

L'alcaldessa de Borriana ha sigut l'encarregada de tancar l'acte en una intervenció en què ha donat l'enhorabona als participants i els ha desitjat que la formació els siga d'utilitat en el seu futur social i laboral. A més, ha destacat “l’esforç de l'Ajuntament en la contractació enguany de més de 200 persones a través de diferents plans d'ocupació”. També ha posat l'accent en “l'esforç fet pels professionals municipals que han treballat per a dur endavant el programa, amb un esforç extra important a causa de la situació excepcional generada per la crisi sanitària”.

Finalment, s'ha indicat a les persones presents que en els pròxims mesos es realitzarà el seguiment per a conèixer la situació de cada participant perquè el procés d'inserció continue cap endavant. En aquest sentit s’ha donat especial importància a la derivació i coordinació amb el departament de Serveis Socials i d’Ocupació perquè l'impuls que s’ha pres seguisca el seu camí.

Premi Qubo a la solidaritat i l'acció social 2021

El programa ha sigut guardonat amb el premi Qubo a la solidaritat i l'acció social 2021 i, aquesta setmana, la coordinadora del projecte, Irene Isach, acompanyada per la psicòloga van assistir en representació de l'Ajuntament a un acte a la Bohèmia Castelló.

L'acte, organitzat per Quadern en Blanc de TV4 així com per la Bohèmia, busca reconèixer cada edició a personatges rellevants del món de la cultura. Així l’Il·lusiona’t 2021 de l'Ajuntament de Borriana, va compartir guardó amb la resta de premiats entre els quals destacaven la borrianenca Loles García, pel seu programa La Panderola de Meditv, el famós grup Trobadorets, Ripollés, Yolanda Quiralte, Miguel Ángel Mulet, el Festival de Flamenc de Benicàssim, Fede Verdoy, Ivonne Baques o Vicente Pastor.

Cal destacar que la nominació al premi d’Il·lusiona’t 2021 respon al fet que es tracta d'un projecte no només centrat en l’apartat laboral sinó que pretén donar suport emocional i, treballant en xarxa amb els diferents agents municipals, tracta de donar resposta social en favor de la inclusió social de les persones participants.