Ilusiona't 2021

- El projecte Il·lusiona’t està dirigit a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i centrat, principalment, en dones i en el barri la Bosca

- Està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu


El projecte Il·lusiona’t de Borriana, d'Itineraris d'Inserció sociolaboral, que es va reobrir en aquesta nova edició el mes d'octubre passat es troba ja en ple rendiment. Durant aquests dies, a més de dissenyar i posar a punt tota la part burocràtica, l'equip d'atenció que està conformat per 8 persones a les quals se sumaran 2 orientadores la setmana que ve ha atès ja més de 50 persones.

Cal recordar que es tracta de persones derivades per la unitat de treball social de Serveis Socials entre aquelles que compleixen els criteris assenyalats, ja que està dirigit a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i centrat, principalment, en dones i en el barri la Bosca, seguint el que recull el Pla d'Acció per a la Regeneració Social del Barri, per a afavorir l'accés al mercat de treball de persones en situació de risc d'exclusió social.

En aquestes 52 intervencions preliminars s'ha pogut atendre inicialment les persones participants per a conèixer la seua situació i les seues necessitats, i buscar d’establir un pla d'acció o itinerari al costat de cada persona per a millorar la seua situació d'ocupabilitat i d'inserció social.

La regidora d'Inclusió Social, Maria Romero, ha donat la benvinguda al nou equip i els ha demanat “implicació i il·lusió” en aquest projecte “d'innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat”, gestionat des de la Regidoria d'Inclusió amb els departaments de Serveis Socials i de Polítiques Actives d'Ocupació.

Per a la coordinadora del projecte, Irene Isach, “l'acolliment inicial ha sigut molt positiu, tant de la rebuda del projecte que han mostrat les participants com en el treball per part de l'equip”.

Un camí superat aquesta primera fase de detecció de necessitats i redacció dels itineraris individualitzats segons les necessitats de cadascuna de les persones ateses, des de l'equip d'atenció que formen treballadores socials, psicòleg i administració, han establert un calendari d'accions formatives per a donar resposta a les necessitats de formació.

També s’iniciarà l'atenció psicològica que resulta clau dins d'aquest programa, atès que hi ha persones a qui la situació de vulnerabilitat que estan patint pot arribar a afectar-los psicològicament i, així, poder millorar. Aquest punt serà clau per al seu benestar i per a plantejar-se objectius d'ocupabilitat i d’inserció social.

Cal recordar que el projecte respon a la convocatòria d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral de la Generalitat i està subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i cofinançat al 50% a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana.