Actos del Consdell Local de la Joventut de Borriana para el 25N
Los actos del Consell Local de la Joventut cierran la programación del 25N en Borriana
  • Les activitats musicals, artístiques i una xarrada impulsades pel Consell van posar ahir tard el punt i final a la programació que el consistori havia preparat per commemorar el 25N

 El CMV la Mercé va aglutinar la vesprada d'ahir els actes preparats pel Consell Local de la Joventut amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona. A pesar que el Consell ha estat donant suport a tota la campanya de #filsperlaigualtat i també havien preparat una campanya gràfica per a conscienciar la joventut dels micro-masclismes del dia a dia, l'acte d'ahir va anar sens dubte la seua aposta forta.

Aquest esdeveniment, per al qual el Consell va crear un grup de treball en el qual es van inscriure diferents joves, va posar el punt i final a la programació que el consistori havia preparat per commemorar el 25 de Novembre.

A les 17:30h va iniciar l'acte amb una xarrada per part de Maria Medina-Vicent, del grup d'investigació feminista Asunción Escribano de l'UJI, per al qual es van quedar curts els seients preparats. La xarrada oferida per la filòsofa i investigadora, que va estar presentada per Nerea Bella, va realitzar un recorregut per la conceptualització de la violència de gènere.

Posteriorment i per grups, com a mesura sanitària adoptada pel COVID, es va visitar l'exposició “Dones (In)visibles” comissariada per Nerea Bella. Aquesta exposició pretén trencar el desconeixement del talent femení en l'art i ha aconseguit aglutinar a moltes artistes castellonenques. Així, fins al 5 de gener, es podrà gaudir d'obres d'Amparo Saera, Esther Garí, Ino Grau, Klumi, Lidia Oliver, Maria Doménech, Makeupbytatix – Tatiana Valls, Maria Vidal Makeup, Mayte Vidal-MVM, Paula Lorenzo, Paula Zorite i Very Veritas. Mentre els últims grups visitaven l'exposició que havia creat molta expectació, van ser els versos d'Adriana Rocha els que sonorizaron el CMC Mercé.

Les artistes borrianenques Tatiana Javaloyes, Marta Garcia, i Claudia Pérez amb Ramón Sebastià, van aportar la seua potència vocal amb un concert que va posar el punt final a la jornada. Problemes de salut van impedir que poguera participar Marta Molina, tal com s'havia anunciat prèviament.

Les tres actuacions van estar acompanyades per un nodrit grup de persones que malgrat la pluja, no van voler perdre's la cita en la qual es va reivindicar la necessitat d'acabar amb la violència masclista així com la força i vàlua femenina.

Als actes van assistir l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Joventut Lluïsa Monferrer, el regidor de Cultura, Vicent Granel, i la regidora d'Igualtat Maria Romero, que van coincidir en felicitar a la junta del Consell, formada per joves de Di-capacitat, de l’ AEB, del CJPO i de Creu Roja- Pineo, als qui van donar l'enhorabona personalment animant-los a seguir “en la mateixa línia que ja que s'ha demostrat que és la més oportuna per a arribar al públic juvenil”.