La ciudadanía se suma alproyecto #filsperlaigualtat
Amplia participación en el proyecto  municipal del 25N
  • Amb 15 tallers diferents de sensibilització i prevenció de la violència de gènere amb col·lectius i entitats socials de la ciutat

  • Al voltant de 2.000 alumnes de tots els centres educatius han realitzat diverses activitats coeducatives

  • Entitats socials, clubs esportius, falles, i persones a títol personal, anònimes, s'impliquen en el projecte artístic #FilsperlaIgualtat


Des del mes d'octubre passat, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana desenvolupa diverses activitats emmarcades en la programació municipal elaborada a l’entorn del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, per a implicar el major número de població contra la violència masclista i crear una xarxa de suport per a les víctimes.

D'aquesta forma, ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, s'estan desenvolupat diferents activitats al voltant del projecte artístic central #FilsperlaIgualtat, que fomenta la creació d'un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes i mostra la necessitat de l'erradicació i la prevenció de la violència.

Precisament, n’han sigut moltes les persones que han teixit part de la construcció artística que començarà a instal·lar-se aquest mateix cap de setmana a l'avinguda Cardenal Tarancon com una posada en escena de la col·laboració ciutadana en l'objectiu comú d'erradicar la violència de gènere.

Treballem conjuntament, Ajuntament, centres educatius, entitats i ciutadania per a erradicar aquesta xacra social”, ha indicat. En aquest context, ja s'han realitzat diferents activitats de sensibilització. Així, amb diferents entitats s'han dut a terme fins a un total de 15 tallers diferents de sensibilització i prevenció de la violència de gènere que han variat segons el sector de població a què es dirigia, bé foren joves, persones amb diversitat, migrants o persones majors.

A més, des de la perspectiva pedagògica es van oferir als centres educatius eines per a treballar el foment dels bons tractes i la resolució dels conflictes de manera positiva. Prop de 2.000 alumnes de la totalitat dels centres educatius de la ciutat, els 10 CEIP, els 2 IES i el cicle superior d'artista faller i construcció d'escenografies, el CEE Pla d'Hortolans i les 6 escoletes d'educació infantil, han participat de la iniciativa amb la col·laboració de les coordinadores d'igualtat de cada centre.

També, un nodrit grup de persones a títol individual que, segons ha manifestat Maria Romero, “anònimament ha volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”.

Igualment, s'han sumat a la línia digital del projecte que s'ha difós a través de xarxes socials sota el paraigua de l'etiqueta #joemsume #FilsperlaIgualtat, la Falla del Barri d’Onda, 2 clubs esportius (Kayack i Club de Bàsquet), l'Escola Municipal de Teatre i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana.

En aquesta línia, la regidora d'Igualtat ha destacat la implicació de la joventut de la ciutat a través del Consell Local de la Joventut de Borriana, que va crear un grup de treball específic sobre el 25N, que s'ha plasmat en la seua col·laboració en la campanya #Joemsume que ha sigut coordinada per Miss Maloya, i en els actes preparats per al dia 27 de Novembre.

Romero ha recordat que la instal·lació, dirigida per Miss Maloya estarà acabada per al 25 de novembre en l’esmentada avinguda i aqueixa mateixa vesprada a les 20h, en el CMC la Mercè, es realitzarà la lectura de la Declaració Institucional, en un acte obert a la ciutadania.