La Escuela Municipal de Igualdad retoma  las sesiones online

L'Escola Municipal d'Igualtat de Borriana reprén l’activitat de forma telemàtica, després de la paralització provocada per la crisi sanitària global del coronavirus des del mes de març passat, així ho ha anunciat la regidora d'Igualtat Maria Romero, que ha precisat que des de llavors “estaven pendents les tres últimes sessions amb què posar el punt final al treball municipal de formació”.

La ‘nova normalitat’ que permet la desescalada i l'entrada en la Fase 1 en tota la Comunitat Valenciana, ha indicat Romero, “arriba a poc a poc a totes les esferes, i des de la Regidoria d'Igualtat no hem volgut perdre més temps a reprendre l'Escola Municipal d'Igualtat que va començar al mes d'octubre”.

Adaptant-nos als nous temps, ha explicat la regidor de l'àrea, “reprenem l'Escola de manera virtual, com una altra manera més de trobar-nos, atés que encara no podem garantir les reunions en condicions de seguretat i complint la normativa”.

Per a Maria Romero “és important tancar el cicle d'aprenentatge” i ha convidat la ciutadania a participar en cada sessió, “encara que siga només en un dels tallers, ja que sempre poden aprendre's coses noves”.

Efectivament, l'Escola és gratuïta i oberta al públic, així, encara que les persones inscrites i participants de tots els tallers tenen una sèrie d'avantatges, com ara, diploma acreditatiu i accés a una plataforma en línia, qualsevol persona pot unir-se només a un dels tallers.

L'objectiu de la iniciativa formativa, ha precisat, a més de crear xarxa i oferir formació, és que qualsevol persona “puga millorar la situació d'igualtat en un grup de persones com puga ser el nucli familiar o de convivència, el nostre centre de treball, associació o grup d'amics”.

L'Escola Municipal d'Igualtat constava d'un total de 30 hores formatives sobre temes diversos en relació a la igualtat i la prevenció de la violència de gènere.

Cal assenyalar que el pas del temps i les circumstàncies de la pandèmia han comportat readaptar els tres tallers que quedaven pendents. No obstant això, la regidora ha assegurat que “l'essència és la mateixa i l'Escola contínua oferint com a tancament de l’activitat la possibilitat de realitzar un projecte d'igualtat”.

Per a participar en les sessions, únicament es requereix avisar a l'Agència d'Igualtat a través del correu electrònic igualtat@burriana.es o del telèfon  691674229. Una camí inscrita, des del departament facilitaran a la persona participant un enllaç per a poder connectar-se a la formació.

Les sessions han canviat d'horari i han adaptat el seu contingut, així, han passat a ser les següents:

 20/5/2020 a les 16h, amb Ana Moltó, "Com incloure la igualtat en les nostres organitzacions"

 27/05/2020 a les 16h, amb Erick Pescador, "Masculinitats i igualtat: construint ponts de convivència en pau"

 03/006/2020 a les 16h, amb Vita Arrufat, "Determinants de gènere en salut i recursos en la Comunitat Valenciana"