El Ayuntamiento impulsa un clun de lectura feminista  onlinesta

L'Ajuntament de Borriana, coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, ha posat en marxa un club de lectura feminista en streaming. La iniciativa està oberta a tota la ciutadania i començarà a principis de maig, amb l'objectiu de llegir, difondre i crear un espai online on poder dialogar i intercanviar opinions entre amics i amigues.

Es tracta d'una iniciativa de l'àrea d'Igualtat del consistori i de la Biblioteca Municipal amb la finalitat de “fomentar la lectura i crear un espai compartit on reflexionar sobre temes en matèria d'igualtat” i, al mateix temps, que servisca “per a suportar millor el confinament”, ha manifestat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, encara que ha recalcat que la iniciativa ja du temps gestant-se i la idea és que es prolongue en el temps.

El club de lectura és gratuït i les inscripcions estaran obertes fins al dijous 30 d'abril, perquè, segons ha indicat Romero, “volem començar el club de lectura a primers de maig”, tot i que ha matisat que qualsevol persona “serà benvinguda i podrà unir-se una vegada començada l'activitat”.

La regidora d'Igualtat ha animat la ciutadania a participar en aquesta activitat, "si t'agrada llegir i vore pel·lícules, si vols conéixer gent, reflexionar sobre temes en matèria d'igualtat i passar-t’ho bé, uneix-te al Club de lectura feminista. En aquest espai, descobrirem novel·les, poesies, assajos, articles d'opinió, etc. que ens permeten indagar en la consciència col·lectiva per una ciutadania en igualtat”.

En el formulari d'inscripció es pregunta sobre quina aplicació es prefereix, l'horari i la periodicitat de les reunions i fins i tot es dóna a triar l'article, pel·lícula o llibre amb el qual iniciar l'activitat, “busquem configurar l'activitat en consens amb totes les persones participants”, ha explicat.

A través d'una aplicació per a videoconferències, i amb una duració d'una hora i mitja com a màxim, les persones participants podran connectar-se i debatre sobre el llibre o l’article que s'haja seleccionat prèviament.

“La nostra idea -ha precisat Romero- no és tant que es faça una anàlisi exhaustiva del llibre llegit, sinó poder reflexionar sobre temes d'igualtat i que, encara que no s'hagen llegit el llibre, puguen aportar les seues experiències o simplement exposar les seues opinions sobre el tema que tractem”.

En aquesta línia ha assenyalat que es tracta, “d'una banda, d'aprendre amb la lectura personal d'aquests textos i materials, però, per una altra banda, que la nostra impressió inicial siga complementada amb les aportacions de les altres persones. En definitiva, crear un espai compartit en què el feminisme puga enriquir les nostres vides”.

Aquesta activitat, ha finalitzat la regidora de l’àrea, està emmarcada en una sèrie d'accions impulsades per la Regidoria d'Igualtat per a aplicar la transversalitat i la perspectiva de gènere en les polítiques culturals municipals, “per donar així compliment a l'objectiu de l'Agència d'Igualtat de Borriana, de visibilitzar el paper de les dones i promoure’n la participació activa en l'àmbit de la cultura”.

Per a participar en el ‘Club de lectura feminista’ cal inscriure's prèviament en l'enllaç:

 

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSZiONCUtKNeJYGVj718UId0AGzskKsKTmqaHvdUfrvE-CWA/viewform