El primer tinent d'alcalde i regidor de Pesca, Vicent Aparisi, ha avançat que la Llotja de Borriana comptarà amb nou paviment consistent en una resina especial per a sòls industrials, antilliscant i d’acord a les normes higienicosanitàries, amb una inversió de 43.134,56 euros en aquestes obres.

Aparisi ha explicat que la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ja ha remés la resolució signada pel director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes, d'autorització de la contractació dels treballs de pavimentació i l'adjudicació del contracte a l'empresa LIQÜES SA, amb càrrec a l'aplicació pressupostària de la Conselleria.

Aquesta actuació serà cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en un percentatge del 75%, i segons ha explicat el regidor de Pesca, aquestes inversions formen part del pla del Consell per a recuperar i millorar el port de Borriana.

Per a Rogelio Llanes aquesta inversió permet “un ús òptim dels fons europeus en instal·lacions adequades per al desenvolupament de les activitats pròpies de les confraries i pescadors en els molls i ports de la Generalitat".

Les obres de pavimentació de la Llotja de Borriana tindran una duració de nou mesos, i en els pròxims anys el port de Borriana “percebrà noves inversions per a executar la reparació del dic de llevant, a més de la definició del projecte Port-Ciutat”, ha subratllat Aparisi.

Aquesta actuació, ha valorat el regidor, servirà per a “donar-li la importància i el valor que suposa la Llotja a la ciutat” i gràcies a aquestes actuacions “els pescadors disposaran d'unes millors condicions per al desenvolupament dels seus treballs”.

Per part seua, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta iniciativa demostra "l'aposta del Consell i del Consistori pel sector pesquer i de millorar les condicions de treball i de seguretat dels pescadors del municipi".