Licitado la redacción del proyecto de rehabilitación del CMC La Mercé de Borriana
  • La intervenció resoldrà els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l'exterior de la infraestructura com a les dependències dels serveis municipals
  • Es una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020

 L'Ajuntament de Borriana ha adjudicat a l'empresa El Fabricant d'Espheras per un import de 51.727,50 euros, el contracte per a la redacció del projecte bàsic de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercè, així com el projecte d'execució de la primera fase de les obres definides en aquest projecte, segons ha anunciat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel.

En la redacció del projecte bàsic també s'inclou els estudis de seguretat i de gestió de residus, així com la direcció d'obra i d'execució material, la programació i seguiment del control de qualitat, i la coordinació de seguretat i salut de les obres corresponents a la primera fase.

Sobre aquest tema el responsable municipal de l'àrea ha indicat que l'empresa compta amb un termini quatre mesos per a presentar el projecte, i ha destacat que es tracta d'un “pas ferm i decisiu” en la rehabilitació i restauració de l'edifici cultural “més emblemàtic i més representatiu de la nostra ciutat”.

Vicent Granel ha subratllat que els treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació al patrimoni del municipi”, incidint en el fet que l'immoble “no és només dels més utilitzats, sinó que, a més, és el de major antiguitat”.

Les obres de rehabilitació, ha assegurat Granel, es realitzaran en dues fases i en dues anualitats, i segons el seu parer suposarà una “intervenció fonamental” per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant a l'exterior de la infraestructura com a les dependències dels serveis municipals situats en les instal·lacions.

Per al regidor de Cultura i Patrimoni constitueix una inversió que serà “clau” perquè la Casa de la Cultura “puga estar en condicions idònies per a l’ús”. En aquest sentit, la iniciativa implica la rehabilitació de totes les façanes de la Casa de la Cultura, i de la zona posterior, que s'ensostrarà per a guanyar espai en l'arxiu i en la zona de restauració del museu arqueològic i del jardí arqueològic. També es reformarà de la Biblioteca i s’actuarà per a evitar les filtracions i les humitats de l'immoble.

L’actuació està cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 emmarcat en l'estratègia EDUSI.

En relació als fons europeus, ha assenyalat l'oportunitat d'aprofitar aquesta estratègia per a “rehabilitar el nostre patrimoni i enaltir-lo, tant per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, com per a posar en valor el nostre patrimoni històric i turístic, un important motor econòmic a tindre molt en compte”.

D'altra banda, ha recordat que es tracta d'un edifici que al llarg de la seua existència “ha passat per molts usos i ara, amb el cultural, ha de comptar amb una rehabilitació necessària perquè continue sent d'utilitat per a tota la ciutat”.

La Casa de la Cultura la Mercè va ser inaugurada a l'abril del 1991, després de “un extraordinari projecte de rehabilitació”, ha valorat el regidor de Cultura i Patrimoni, però des de llavors l'edifici “no ha comptat amb cap intervenció important per a solucionar els problemes de les instal·lacions”, ha puntualitzat.