- L'alcaldessa de Borriana i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació han presentat el nou taller d'ocupació Riu Anna-5 2023 en les especialitats d'Administració i de Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics

- Subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, amb 502.708 euros i una aportació de l'Ajuntament de 22.000 euros


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, han presentat el taller d'ocupació Riu Anna-5, corresponent a 2023, que ha començat aquesta setmana, en què es formen 20 persones desocupades del municipi durant 12 mesos per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre perceben un salari.

Aquesta edició del taller d'ocupació, segons ha explicat Maria Josep Safont, compta amb dos especialitats formatives, d’Administració i de Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics, per al qual s'han contractat 20 persones, deu per cada especialitat formativa, i a 4 persones més contractades a través del mateix programa que conformen l'equip docent, a més de la directora del taller. L'alumnat està contractat per l’Ajuntament de Borriana i percep el salari mínim interprofessional (SMI).

En la presentació, en què també ha participat l'equip docent del taller, l'alcaldessa ha donat la benvinguda i l'enhorabona a les 20 persones que s'incorporen enguany al programa, perquè es tracta d'un projecte “molt beneficiós”, tant per a les persones participants com per al consistori. Al mateix temps, els ha comminat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball “repercutirà directament en els serveis municipals a la ciutadania”.

El nou programa del taller d’ocupació de l'Ajuntament de Borriana compta amb un pressupost de 524.708 euros, i en aquesta edició la subvenció del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ascendeix a 502.708 euros i l'aportació del consistori és de 22.000 euros. El taller d'ocupació està orientat a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional i té una duració de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.

Consisteix, ha precisat l'edila de l'àrea d'Ocupació, en la realització d'obres o serveis d'interés general que donen l'oportunitat a l'alumnat de “realitzar un treball efectiu a través del contracte durant un any per a la formació i l'aprenentatge, alhora que rep un salari”.

Per a Esther Meneu, el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen treballs de millora en la localitat, les persones desocupades assoleixen una formació i, alhora, se'ls garanteix una remuneració des del principi”, a més, el programa els permet l'obtenció d'un certificat de professionalitat que acredita el que s’ha aprés.

 

Taller d'ocupació

Un taller d'ocupació és un programa mixt d'ocupació i formació, en què s'aprén i es treballa, que té com a objectiu incrementar l'ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o més, amb l’objectiu de facilitar-ne la inserció laboral, combinant l'aprenentatge d'un ofici amb el treball real, amb la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o d’interés social.

En els 12 mesos que dura el taller d'ocupació, les 20 persones que hi participen són contractades per l'Ajuntament de Borriana en la modalitat de contracte per a la formació i reben un salari mensual. L'Ajuntament, juntament amb Labora, són els encarregats de baremar i seleccionar les persones remeses des de l’oficina d'Ocupació d'acord amb les bases.