Clausuta Taller de emepleo del Ayuntamiento de Burriana  2022
  • - El programa té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de l'alumnat amb un contracte remunerat mixt de formació i ocupació

  • - Els tallers tenen una duració anual i els participants han alternat la formació amb la realització d'obres i serveis de  jardineria i informàtica 


La Regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació ha clausurat l'edició d'aquest any del taller d'ocupació Riu Anna-4 en un acte en què s'han lliurat els certificats del curs a les 20 persones participants de la promoció de 2022.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha presidit l'acte, ha destacat que aquest programa mixt d'ocupació i formació ha permés a les 20 persones desocupades del municipi que hi han participat “formar-se i millorar la seua ocupabilitat durant un any i, alhora, oferir el seu treball a la ciutadania de Borriana mentre perceben un salari”.

Per part seua, el director territorial de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, José Vicente Andrés, ha destacat que el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen labors de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, alhora, se'ls garanteix una remuneració des del principi”, a més, el programa els permet l'obtenció d'un certificat de professionalitat que acredita el que s’ha aprés.

En aquest sentit, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, ha subratllat la “satisfacció mútua” d'aquest doble vessant dels tallers, que alternen la formació amb la pràctica professional, amb la realització d’obres o prestació de serveis d'utilitat pública o d'interés general durant els seus 12 mesos de duració.

Enguany n’han sigut 20, els participants en aquests tallers, amb especialitats formatives de jardineria i d'informàtica, 10 en cadascuna de les modalitats, per a les quals, a més, s'han contractat a través del programa 6 persones que són les que conformen l'equip docent. Aquests tallers tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat de persones parades majors de 25 anys i va dirigit a l'aprenentatge, la qualificació i l'adquisició d'experiència professional.

Aquest programa del taller d'ocupació de l'Ajuntament de Borriana ha comptat amb un pressupost de 512.216 euros, i en aquesta edició la subvenció del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ascendeix a 482.716 euros i l'aportació del consistori ha estat de 29.500 euros.

El taller d'ocupació s'ha dirigit a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d'experiència professional i té una durada de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.