- El dimarts 28 de març es realitzarà la marató d'entrevistes a la Llar fallera de Borriana, amb la inscripció prèvia de les persones candidates en la web del fòrum a totes les ofertes que siguen del seu interés, abans del 25 de març

- El dimecres 29 de març la Fira de formació també en la Llar fallera

- En aquest moment hi ha més de 200 ofertes de treball oferides per 40 empreses diferents


L'Ajuntament de Borriana, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, organitza el fòrum d'ocupació ‘Som Talent’ que enguany s’ha ampliat a dos jornades i que inclourà, a més de la marató d'entrevistes d'ocupació, una Fira dedicada a la formació, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

La primera jornada, prevista per al dia 28 de març de 9h a 14h en la Llar fallera de Borriana, servirà com a punt de trobada entre els demandants d'ocupació i les empreses que busquen talent. Per a la qual cosa, el consistori comptarà amb la participació de més de 40 empreses que entrevistaran les persones candidates que complisquen els requisits de les seues ofertes d'ocupació.

La regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha explicat que Som Talent Borriana naix per la determinació del govern municipal “d’ajudar les persones que es troben en situació de desocupació i facilitar-los una via més per a aconseguir treball", ha afirmat Esther Meneu, que ha afegit que després de l'èxit de l’any passat, en aquesta edició “hem decidit ampliar el concepte i dedicarem una jornada a la formació”.

La primera jornada consistirà en una activitat dissenyada especialment per a persones que estan buscant treball, que consisteix en una “marató d'entrevistes” per a cobrir ofertes d'ocupació presentades per empreses del sector econòmic de Borriana.

Prèviament, les persones que participen en el fòrum han d'inscriure's en les ofertes d'ocupació i, cas de complir els requisits, participar en processos de selecció amb els responsables de Recursos Humans de diferents empreses durant el mateix esdeveniment.

En aquest moment, ha assegurat, “hi ha més de 200 ofertes de treball presentades per 40 empreses diferents”, i el fòrum es convertirà en “una marató d'entrevistes de treball de 15 minuts durant una jornada presencial amb empreses de la zona”. Un format que, segons el parer de Meneu, "genera un gran nombre d'oportunitats laborals".

Des de l'àrea d'ocupació local han explicat que aquesta activitat està dirigida a totes les persones de Borriana i de les poblacions de la rodalia que es troben en situació de busca activa d'ocupació o de millora de la seua situació laboral.

Les persones que es troben en situació de busca d'ocupació poden inscriure's en la web de l'activitat a totes aquelles ofertes que siguen del seu interés, abans del 25 de març. Si compleixen els requisits, se'ls assigna una hora concreta per a cada entrevista de treball acceptada, durant el matí del 28 de març de 9h a 14h i de forma presencial en la Llar fallera de Borriana.

Per a participar en el Fòrum d’Ocupació de Borriana s'ha d'accedir a través de la web <www.borriana.somtalent.es>, inscriure's en la web omplint les dades personals, pujar el currículum, revisar les diferents ofertes que figuren en el portal i apuntar-se a aquelles que siguen d'interés.

Les empreses revisaran els currículums i, si la persona candidata és acceptada per a l'entrevista, es posaran en contacte amb ella uns dies abans de la celebració del fòrum per a concertar l'una cita al llarg del 28 de març en la Llar fallera.

D'altra banda, el dimecres 29 de març els participants podran conéixer les principals opcions formatives per a un nou futur professional de la mà de les més de 50 entitats i centres de formació, com ara els IES Jaume I o Llombai de Borriana, entre d’altres.

Agenda d'activitats

Dimarts 28

9h Obertura de portes i acreditació d'assistents.

9.30h Entrevistes de treball amb les empreses participants.

13.30h Recollida de currículums per part de les empreses participants.

Dimecres 29

9h Obertura de portes i recepció de visites.

9h Exposició: Cicles Formatius IES Jaume I.

9.30h Demostració: Cicles de perruqueria i estètica Acadèmia Manon.

9.30h Recepció de visites concertades amb els centres educatius.

10h Demostració: Servei Cinológico (unitat canina) Guàrdia Civil.

16h Demostració: Cicles de perruqueria i estètica Acadèmia Manon.

16h Obertura de portes i recepció de visites.

16h Exposició: Cicles Formatius IES Jaume I.