El ayuntamiento mejora las condiciones a chiringuitos y merenderos por el covid-19
  • El consistori els eximirà del cànon municipal d'ocupació anual i els permet ampliar la superfície a les instal·lacions situades en terrenys de propietat municipal

  • Així mateix, l'Ajuntament assumirà el pagament de taxes a Costes dels dos xiringuitos situats en Domini Públic Marítimo-Terrestre

  • Els xiringuitos de Borriana han començat el seu muntatge i iniciaran l’activitat aquest mes de juny


L'Ajuntament de Borriana ha millorat les condicions econòmiques a xiringuitos i merenderos de la platja de Borriana amb l'exempció del pagament enguany del cànon per ocupació de les terrasses, a més de permetre l'ampliació de les instal·lacions, per a facilitar-los l'obertura de les seues activitats, i intentar pal·liar, en la mesura que siga possible, la difícil conjuntura econòmica provocada per la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19.

Així ho ha assenyalat el regidor d'Ordenació del Territori i Activitats, Bruno Arnandis, després de la reunió mantinguda amb l'empresariat dels xiringuitos i merenderos. Sobre aquest tema ha assenyalat que el municipi té 9 concessions d'instal·lacions a la platja que ja han començat el seu muntatge per a l’obertura aquest mes de juny, després de rebre aquest dilluns les autoritzacions de Costes als plans d'explotació dels dos xiringuitos que estan dins de Domini Públic Marítimo-Terrestre.

L'edil de l'àrea ha precisat que en els casos de les instal·lacions temporals, portàtils o desmuntables d'estiu en terrenys de propietat municipal, amb caràcter excepcional i temporal, a més d'exonerar-les del cànon enguany, l'Ajuntament “els permet ampliar la superfície que tenen autoritzada de terrasses per a la instal·lació de taules, cadires i altres elements auxiliars”.

En el cas dels dos espais situats en domini públic maritimoterrestre de Costes, Arnandis ha aclarit que l'Ajuntament no repercutirà el cost de l'ocupació del domini públic maritimoterrestre i, mentres, mediarà i continuarà amb les negociacions i demandes perquè el Ministeri els exonere del pagament i també que se'ls permeta la major ampliació possible.

En aquest sentit, ha manifestat, poder ampliar la superfície destinada a la terrassa suposa, alhora, “poder garantir la separació entre taules en aquesta fase del Pla de transició”.

Per a Arnandis, l'objectiu d'aquesta iniciativa municipal “atén a les demandes dels empresaris” i suposa un “important suport econòmic” perquè exonerar el cànon o taxes enguany i poder ampliar els espais “els ajudarà, sense dubte, al fet que puguen afrontar en millors condicions les restriccions de distanciament o de reducció d'aforament obligatòries en la seua activitat econòmica”. Al mateix temps, facilitarà i fomentarà les activitats d'hostaleria en el municipi, “intentant pal·liar, en la mesura que siga possible, la difícil situació econòmica que ha provocat la situació de crisi sanitària en què ens trobem”.

D'altra banda, el regidor ha avançat que l'Ajuntament, en funció del desenvolupament de la conjuntura actual, “deixa oberta la possible ampliació en un any de la concessió atorgada, amb la qual cosa la concessió finalitzaria en el període estival de l'any 2022”.