• Dins del pla municipal per a la reactivació de l'economia local, per a afavorir la recuperació de pimes, autònoms i empreses locals
  • L'any passat el Consistori va adjudicar obres menors per un valor aproximat de dos milions d'euros

L'Ajuntament de Borriana està actualitzant les borses per a la contractació de professionals i empreses locals amb l'objectiu, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, de “reactivar l'adjudicació dels contractes d'obra menor a les empreses locals segons l'ajuntament vaja desenvolupant projectes públics, així com per a la realització de compres diverses per part del consistori.


Així, aquesta setmana s'ha iniciat una campanya d'actualització de les borses d'empreses existents perquè els professionals, autònoms i empreses locals de Borriana puguen sol·licitar la seua inclusió en aquestes borses públiques per a l'execució projectes i d'obres públiques amb l'Ajuntament, o bé per a l'àrea d'obres i equipaments, execució d'obres i subministraments i especialitats.


L’alcaldessa ha destacat que la finalitat és afavorir la recuperació dels autònoms, les pimes i els sectors productius més afectats per la desacceleració davant la paralització com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. Una manera de donar suport i ajudar les empreses locals més menudes per la seua recuperació econòmica”.


Per a la qual cosa, s’està actualitzant el registre de possibles contractistes i subministradors locals amb l'Ajuntament, segons l'activitat econòmica que realitza cada empresa o autònom, a través de la web www.burriana.es en la secció de contractació, on es pot trobar el model de sol·licitud per a la seua inclusió en la base de dades.


L'alcaldessa ha destacat la “importància” d'aquesta actuació, “una més de les implementades pel consistori dins del pla municipal per a ajudar i col·laborar en la reactivació econòmica i comercial de la ciutat” i ha concretat que aquesta iniciativa “suposa una gran inversió econòmica, atès que l'any passat el Consistori va adjudicar obres menors per un valor aproximat de dos milions d'euros”.
Maria Josep Safont ha subratllat que es tracta “d’una de les mesures que estem impulsant que compta amb el suport de tots els grups polítics i que s'apliquen de cara a la nova normalitat, dins del pla per a la reactivació de l'economia local posat en marxa per l'Ajuntament, i que continua avançant, per a mitigar els efectes de la pandèmia provocada per la Covid-19”.


D'aquesta forma, l'estratègia global inclou mesures i accions urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic, vinculades a l'agilitació i reducció del pagament a proveïdors, i a la fiscalitat amb la flexibilitat del calendari, ampliant el període de pagament voluntari i les bonificacions i exempcions en determinades taxes i impostos.


Des de l'Ajuntament també s'ha activat una modificació de crèdit de 400.000 euros, ampliables segons els necessitats, destinada a crear una nova línia d'ajudes econòmiques dirigides a autònoms, pimes i mutualistes, per a complementar les ja proporcionades per la Generalitat i pel Govern i ha posat en marxa diferents campanyes per a incentivar les compres en el comerç local.