Balnace de la Antena LOcal de la Cámara de Comercio en Borriana

L'Antena Local de Borriana de la Cambra de Comerç de Castelló ha aconseguit, en un any de funcionament, implementar i consolidar diferents projectes i iniciatives, tant a nivell d'ocupació i formació com per a la promoció i el creixement del teixit empresarial de la localitat.

Entre les quals destaquen diverses accions, com ara, l'agència de col·locació, el servei de creació d'empreses i assessorament permanent, la formació dins del programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un pla de Consolidació Empresarial i altres accions formatives i d'assessorament de suport al teixit empresarial.

El regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, J. Ramon Monferrer, ha valorat “positivament” els resultats del balanç d'activitats de l'Antena Cameral a Borriana, una iniciativa que segons ha explicat s’ofereix gràcies a la proposta presentada per l'Ajuntament per a tindre presència de la Cambra de Comerç al municipi a través d'una Antena Local.

Per a la qual cosa, ambdós entitats van subscriure un conveni de col·laboració per a, “unint sinergies”, començar a prestar una sèrie de serveis i activitats amb l'objectiu “d’ajudar a impulsar el teixit productiu del municipi i fomentar la creació d'ocupació i el desenvolupament empresarial”, ha assegurat Monferrer.

Del balanç d'activitats, el regidor de l'àrea ha destacat que, de gener de 2019 a gener de 2020, “un total de 13 empreses van tramitar la seua alta i unes altres 42 van rebre assessorament a través del Servei de Creació d'Empreses i Assessorament Permanent de l'Antena Cameral.

Igualment, ha subratllat que 19 empreses han participat en el pla de consolidació empresarial desenvolupat per l'Antena Local i dirigit a propietaris, gerents i responsables d'àrea de pimes i microempreses que desitjaven millorar la rendibilitat de l’empresa o avaluar altres alternatives d'expansió.

En aquesta àrea d'actuació, es tracta de donar suport a l'empresariat i aquelles persones que decidisquen emprendre un projecte empresarial, mitjançant la informació i l'assessorament particular per a empreses en aspectes com la sol·licitud i la recepció de subvencions, les altes en la seguretat social, o els possibles plans d'empresa. També s'encarrega de realitzar una anàlisi sobre la situació d'aquestes empreses corroborant-ne la viabilitat econòmica.

Paral·lelament, Monferrer ha ressaltat que un total de 39 joves van participar en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un programa individualitzat i integral d'acompanyament per a joves menors de 30 anys, l'objectiu dels quals és la seua inserció en el mercat de treball o l'autoocupació, que consta de diversos eixos entre els quals està la formació, l'assessorament i la millora de les habilitats laborals.

A més a més, durant el curs, aquests joves van obtindre el carnet de manipulador d'aliments i al·lergògens i el carnet de maneig del carretó elevador de forma gratuïta, molt demandats en el mercat laboral.

El programa està cofinançat pel Fons Social europeu, en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2024-2020 i per la xarxa de Cambres de Comerç.

La formació, que va destinada als joves inscrits en Garantia Juvenil, va consistir en un curs de ‘Comerç, Logística i Magatzem’ amb una duració de 125 hores.

En paraules del regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, es tracta d'oferir formació, però a més “busquem acostar els joves al món empresarial oferint no solament habilitats i capacitats molt demandades per les empreses sinó, també, amb la incorporació als serveis de la Cambra de Comerç que ofereixen una alta ocupabilitat”.

L'Antena Local de la Cambra a Borriana ofereix els seus serveis i activitats al primer pis de l’edifici de la antiga Cambra Agrària de Borriana cada dimarts i dimecres entre les 8h i les 14h per a impulsar el teixit productiu del municipi.