Al voltant de 50 persones tindran suport enguany a Borriana per a trobar una ocupació gràcies al programa gratuït que l'ONG Acció contra la Fam acaba de posar en marxa al municipi, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

El programa Vives Emplea, que es desenvolupa al Casal Jove de Borriana, pretén millorar la situació laboral de les persones de forma estable i duradora, per a la qual cosa, doten els participants de les competències que avui demana el mercat laboral.

Entre aquestes competències estan les de crear la seua marca personal, nodrir i gestionar la seua xarxa de contactes, ser més flexibles o tindre capacitat d'adaptar-se al canvi.

Segons es desprén de l'experiència del programa, el 44% de les persones participants de Vives Emplea comença a treballar de forma immediata i el 49% en menys de sis mesos.

La inscripció per a participar en el programa encara està oberta i tan sols cal estar en situació de desocupació i apuntar-se enviant un correu electrònic a la persona responsable del programa, Sara Martínez, smartinez@accioncontraelhambre.org, telefonant al 696 614 672, o inscrivint-se en el web www.vivesemplea.org

Cadascun dels programes consta de dos períodes de sessions de 5 mesos cadascun i amb 25 participants en cadascun que, amb l'ajuda d'una persona facilitadora que els guia i dóna suport, treballen en equip per a millorar les seues competències per a l'ocupació. Els programes es desenvolupen a Borriana, Castelló centre i el Grau de Castelló.

Vives Emplea va més enllà d'aprendre a fer un currículum o una xarrada motivadora; al contrari, té una durada de cinc mesos i de mitjana les persones hi passen 150 hores.

Concretament, les activitats del programa consisteixen en sessions grupals de 9 hores a la setmana i personalitzades, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d'ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d'empreses col·laboradores, que ajuden a incrementar les seues possibilitats laborals.

Més de 60 empreses favorables

Acció contra la Fam té una xarxa d'intermediació a la Comunitat Valenciana amb més de 60 empreses favorables a contractar els participants dels seus programes o donar-los suport mitjançant mentoring, i pràctica.

Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i l’Obra Social La Caixa, i la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana i les Alqueries.

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional que lluita contra les causes i els efectes de la fam. A Espanya lluiten per la inclusió sociolaboral de persones desocupades en situació vulnerable.