La Terrassa Payà de Borriana tornarà a transformar-se per complet durant el cap de setmana vinent amb la celebració del Parc de la Prevenció d'Incendis que organitza el Consorci Provincial de bombers, l'Associació Professional de Tècnics de Bombers i la Fundació Mapfre, amb la col·laboració i la presència en el cas de Borriana de l'agrupació local de Creu Roja, els serveis de Protecció Civil i la Policia Local que també instal·laran les seues estands per a completar l'oferta d'activitats per als més xicotets de la ciutat.


La iniciativa de la Setmana de la Prevenció d'Incendis en el conjunt de la província de Castelló comença aquest mateix dijous en la plaça de les Aules de Castelló, per a continuar el divendres a Benicarló i arribar a Borriana, on serà l'únic lloc en el qual el Parc s'allotge durant dues jornades. L'obertura oficial tindrà lloc el dissabte a partir de les onze del matí, i es mantindrà obert fins a les dues del migdia. Posteriorment, a partir de les cinc de la vesprada i fins a les vuit romandrà a la disposició dels xiquets i xiquetes de Borriana, igual que el diumenge on l'horari matinal tornarà a repetir-se.


Així, les persones que acudisquen al Parc de la Prevenció d'Incendis podran gaudir de la Casa de la Prevenció organitzada per MAPFRE, a més de poder conèixer més de prop i fins i tot pujar als vehicles i mitjans que disposarà el Consorci Provincial de Bombers. A més, a Borriana, la Policia Local i la Creu Roja de la ciutat han decidit sumar-se a la iniciativa i també instal·laran els seus estands on es podrà conèixer més de prop la labor que tots dos desenvolupen en la ciutat. Tal com ha assenyalat l'edil de Seguretat i Policia Local de Borriana, Javier Gual, “es tracta d'una gran oportunitat per a unir diversió amb els jocs i activitats que allí se celebren i prevenció i conscienciació per part dels més xicotets de Borriana, que podran adquirir nocions sobre com minimitzar els riscos d'incendis i rebran els consells dels especialistes a l'hora de fer front a aquest tipus de situacions”. Des de la mateixa organització del Parc de la Prevenció expliquen que l'objectiu és “que totes les persones, especialment els col·lectius més sensibles, aprenguen a identificar els riscos d'incendi que tenen en les seues cases, col·legis o llocs que freqüenten, i així aconseguir reduir o mitigar el risc d'incendi, i en conseqüència, prevenir-ho”.