El Ayuntamiento impedirá el acceso a las playas la noche de San Juan
  • L'alcaldessa ha signat avui un decret d'alcaldia que prohibirà la permanència a les platges i l'accés a partir de les 20h del dimarts 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny

  • També es prohibirà l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de moble en el mateix horari

  • A més el consistori prepara un dispositiu policial especial per al compliment del decret


L'Ajuntament de Borriana impedirà també enguany l'accés a les platges i l'encesa massiva de fogueres la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, de manera preventiva, per a evitar reunions multitudinàries i en conseqüència possibles contagis com a resultat de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha indicat que ha firmat avui mateix un decret de l'Alcaldia que desautoritzarà l'entrada a la platja, i s'està preparant un dispositiu policial per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, i així poder garantir les mesures de seguretat, per la qual cosa no es podrà fer foc ni banyar-se a la platja”.

En aqueixa línia, Safont ha incidit en la responsabilitat municipal d'evitar que es produïsquen “situacions no desitjades” ja que podrien comportar “contagis” i un “retrocés” en el control del virus, i ha fet novament una crida a la “prudència” i al “respecte” de les normes.

Per això, ha assegurat, es prohibirà l'accés o la permanència en les platges, a partir de les 20h del 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny d’aquest any. Així mateix, es prohibirà l'ocupació del Passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de moble en el mateix horari.

A més, amb la finalitat de donar compliment al que estableix el decret d'alcaldia i a les recomanacions de les autoritats sanitàries respecte a evitar aglomeracions en determinades zones i prevenir el contacte, la Policia Local de Borriana, prepara un dispositiu especial que reforçarà el servei ordinari amb personal i establirà un operatiu que començarà a les 19h del dia 23 de juny i s'estendrà fins a les 9h del dia 24.

Entre les actuacions previstes, el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha avançat que seran similars a les de l'any passat, i entre les quals ha apuntat la possibilitat del tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador, el de la Roca i el de l'Aloha, des de les 20h i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Igualment, ha indicat que es tancaran els accessos a les platges a través de les passarel·les i les zones de bany situades a la Serratella i Santa Bàrbara. A més, s'instal·larà cartelleria en el passeig Marítim recordant aquestes mesures, i la zona de platja serà constantment vigilada mitjançant la policia de platja.

Així mateix, per al compliment d'aquestes mesures es desplegaran els serveis operatius d'agents motoristes de la Unitat de Prevenció (Prevenpol), del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Unitat de Policia de Platges, i de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), que donarà suport amb drons policials.