JUnata Localñ de Seguridad de noviembre de 2020
  • Presidida per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la la subdelegada de Govern, Soledad Ten, amb la participació dels comandaments de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat (Unitat Adscrita de la Policia Nacional)

  L'alcaldessa de Borriana i responsable de Seguretat, Maria Josep Safont, i la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta de Seguretat celebrada aquest matí i en la qual s'han tractat les principals actuacions en el municipi relatives a seguretat, en la qual han participat els principals comandaments de la Policia Local, de la Guàrdia Civil, de la Policia de la Generalitat (Unitat Adscrita de la Policia Nacional) i la regidora d'Igualtat, Maria Romero, com a vocal.

Concretament s'han repassat les estadístiques de delinqüència, d'atenció a víctimes de violència de gènere, l'ocupació il·legal d'habitatges, i la coordinació policial en el manteniment i control en el compliment de les mesures higienicosanitàries establides com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

Entre els assumptes, per part de les diferents forces de seguretat s'ha destacat el descens enguany respecte a l’any anterior a la ciutat, d'un 40% dels delictes i també de la sinistralitat viària en un 45%, i un increment de casos de violència de gènere, de 61 a 97, amb especial incidència durant l'estat d'alarma i el confinament.

Així mateix, tant la Subdelegació del Govern com l'Ajuntament han agraït l'esforç i la implicació de totes les forces de seguretat en les actuacions de protecció a les víctimes de violència de gènere durant la situació especial de confinament.

Respecte a l'ocupació il·legal d'habitatges en el municipi, la Policia Local ha exposat el programa per a controlar aquesta activitat delictiva posat en marxa des de l'Àrea de Prevenció (Prevenpol) de la Policia Local de Borriana, a instàncies de l'equip municipal de govern, i arran d'una instrucció de la Secretaria d'Estat de Seguretat i del Ministeri Fiscal.

Mitjançant el programa, la Policia Local monitora diàriament aquesta activitat per a facilitar la labor de les autoritats competents en aquesta matèria oferint-los una imatge real de la situació amb la major quantitat d'informació possible. Igualment, s'ha reforçat la presència policial i la personació de la Policia Local quan els veïns o les veïnes denuncien o adverteixen sobre aquesta qüestió. En aquest sentit s'ha advertit de la importància de donar avís d'aquestes situacions per a la seua correcta gestió i resolució.

Quant a la coordinació policial en el manteniment i control en el compliment de les mesures higienicosanitàries establides com a conseqüència de la crisi sanitària produïda pel coronavirus i de la declaració del primer i segon estat d'alarma, s'ha posat en valor l'esforç i la inversió municipal en els dispositius i reforços de serveis durant els últims 9 mesos per a controlar i supervisar el correcte compliment en mercats, xiringuitos, locals, parcs, zones d'esbarjo, entre d’altres.

Un reforç que es continuarà mantenint, han assegurat des del consistori, mentre calga segons es desenvolupe la crisi sanitària i les mesures que dicten les autoritats competents. Finalment, han coincidit en la importància de la responsabilitat individual per a afrontar la situació i han apel·lat a la “corresponsabilitat de la ciutadania”.

En la reunió de la Junta Local de Seguretat, la Subdelegació del Govern i l'Ajuntament han agraït “el treball, l'esforç, la disposició i la coordinació demostrades per les forces de seguretat, tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita durant tot aquest temps”.

Finalment, l'alcaldessa de Borriana ha aprofitat la reunió per a felicitar el Comandant de la caserna de la Guàrdia Civil de Borriana pel seu recent nomenament com a capità.