- Amb un pressupost que ascendeix a 118.66 euros contempla dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi


La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat les memòries valorades per a dos contractes de les obres per a prolongar la vorera que hi ha al camí la Cossa en l'antiga CV1850, en l'entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que ascendeix a 118.66 euros per a dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Es tracta, segons ha explicat, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts per als vianants i augmentar-ne la seguretat, ja que en l'actualitat tan sols existeixen recorreguts per a vianants protegits pels voltants de l'edifici de les antigues escoles, que actualment alberguen el centre social, generant un punt de perillositat alta”.

Per a la qual cosa, ha precisat, es proposen obres en dos trams, d'una banda prolongar la vorera existent al marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemado, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials, amb un pressupost d'execució de 56.046,15 euros.

En cadascun dels habitatges i parcel·les existents s'executarà una connexió domiciliària per a canalitzar les aigües procedents de l'interior, i s'executarà una vorera per als vianants de formigó, similar a l'existent. Per a facilitar l'execució es preveu realitzar les obres en dos fases.

El tram 2, amb un pressupost de 62.621,41 euros, suposa prolongar la vorera existent al marge nord de l'antiga CV1850, a l’extrem oest, fins a l'accés al camí Serra i consistiran, igual que en el tram 1, a prolongar la vorera actual del marge nord, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal de donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d'una actuació molt important, ja que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per a seguir millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.

El regidor ha recordat que l’estiu passat l'Ajuntament va obrir la font i el pou d'aigua potable de les Alqueries de Santa Bàrbara després de finalitzar els treballs de perforació i construcció per a l'execució de la captació d'aigües subterrànies i planta potabilitzadora, aquestes obres van ser adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió de l'aigua potable sol·licitada per l'Ajuntament de Borriana per a la instal·lació del pou per un termini de 25 anys, fins a juny de 2045. La instal·lació disposa d’una capacitat de subministrar 500 litres a l'hora d'aigua tractada, i de fins a 4.000 m³ a l'any. A més, el govern municipal ha instal·lat una planta d'osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que serveix per a “satisfer les necessitats de proveïment d'aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i les veïnes de la zona que vulguen arreplegar aigua apta per al consum humà”.

A més, a la fi de 2020 ha assenyalat, el consistori també va mamprendre les obres de reconstrucció del mur lateral i la solera al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara, que estava en mal estat, amb un contracte menor per un import total de 11.301 euros, i en 2021 va instal·lar dos reductors de velocitat tipus 'llom d'ase' en resposta a una petició dels veïns i veïnes de la zona, per l'excessiva velocitat a què, segons el veïnat, circulen alguns vehicles en accedir a la via, i com a millora per a la seguretat viària.