Campaña preventiva de desratización en el alcantarillado de Burriana

L'Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa encarregada de la gestió dels serveis de proveïment d'aigua potable i clavegueram en la localitat, han començat els treballs preventius de desratització i desinsectació en la xarxa municipal, a fi d'evitar la possible proliferació de rates i panderoles en els espais públics.

Uns treballs que s'estan realitzant en la xarxa general de sanejament, en concret, en embornals, arquetes, pous i col·lectors. En els quals, la brigada d'especialistes de la companyia de Grup Gimeno està aplicant tractaments en què es combinen diferents mètodes, com la polvorització o l'aplicació d'esquers rodenticides, amb la finalitat d'incrementar la seua eficàcia.

Els treballs de fumigació dins de la campanya, que van començar la setmana passada, es duran a terme en tres fases. La primera de les quals es prolongarà fins al 13 de maig, mentre que la segona tindrà lloc entre el 3 i el 14 d'agost en el nucli urbà del municipi i del 7 al 18 de setembre en els poblats marítims. Finalment, la tercera fase s'executarà del 7 al 21 de desembre.

Referent a la campanya, el regidor de Serveis i Via Pública de Borriana, Vicent Aparisi, així com el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, han afirmat que les tasques de prevenció s'estan realitzant “en el menor temps possible i a través de batudes intensives per a garantir la màxima neteja de les diferents zones a tractar, a fi de controlar així el cicle de reproducció d'aquests animals en els espais públics”.