Balance desinfecciones en calles y mobiliario urbano COVID 19

 

L'Ajuntament de Borriana ha intensificat les labors de neteja i desinfecció de tots els carrers i mobiliari públic del municipi per a combatre la propagació del virus Covid19, amb un servei extraordinari de neteja, que ha suposat que Fobesa haja realitzat 1.916 desinfeccions en els carrers i espais públics, i 1.913 desinfeccions més de contenidors durant les cinc primeres setmanes de l'estat d'alarma, del 16 de març al 19 d'abril.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, el Consistori a través de Fobesa, empresa encarregada dels serveis de neteja en la localitat, ha reforçat els serveis amb el doble d'efectius i de recursos per a cobrir totes les zones i carrers de la localitat i reiterar les desinfeccions consecutivament i amb una mitjana d'actuacions de sis dies a la setmana, ha assegurat Aparisi.

Aquest dispositiu especial es redobla de forma habitual en les zones de major afluència de persones durant l'estat d'alarma, com pot ser l'entorn del centre de salut, de les farmàcies, supermercats, entitats bancàries, mercat municipal i dels establiments que estan oberts per a garantir els serveis bàsics a la ciutadania”.

Aquesta actuació especial, ha explicat el regidor, se suma al servei de neteja i arruixades de carrers habitual que Fobesa continua realitzant en la via pública.

En el dispositiu exclusiu de neteja i desinfecció, ha indicat el regidor de l'àrea, s'utilitza hipoclorit de sodi diluït, que és un producte facultat per les autoritats sanitàries com a desinfectant, i es desinfecta a través de dos mitjans: el mecànic, amb el camió cisterna amb la tècnica d'arruixat mitjançant mànegues i amb els difusors que disposa en la part de davant, també es realitza amb aigua a pressió amb la hidronetejadora i per mitjans manuals, amb la polvorització amb motxilles.

El servei, ha aclarit Vicent Aparisi, s'estén també als carrers peatonals, al mobiliari urbà de tot el municipi i a diferents zones com el polígon industrial, el grup Branchadell i la zona marítima, incloses la Serratella i Santa Bàrbara.

Així mateix, els operaris actuen en la desinfecció de mobiliari urbà i dels contenidors situats en la via pública, i s'han realitzat al voltant de 1.400 desinfeccions en contenidors de residus sòlids urbans (RSU), 300 més de selectiva i més de 100 en contenidors soterrats, per tal de mantenir-los amb les màximes garanties d'higiene i salubritat.

Sobre aquest tema ha manifestat que l'Ajuntament ha posat en marxa “tots els mitjans necessaris per a evitar i eliminar punts de propagació del coronavirus en la via pública” i ha fet una crida a tots els veïns i a totes les veïnes perquè col·laboren amb el servei de neteja, “i depositen adequadament els residus a l'interior dels contenidors de fem i en bosses ben nugades”, per tal de “garantir al màxim les mesures d'higiene i salubritat en les vies públiques”.

Paral·lelament al pla especial de desinfecció, Aparisi ha recordat i ha agraït que un equip de vehicles agrícoles de la Cooperativa Sant Josep de Borriana, compost per 10 tractors i 6 turbos sense ventiladors, es va unir el 27 de març a les labors de desinfecció. Així mateix, efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) es van desplaçar els dies 20 i 26 de març al municipi, per a reforçar les tasques en diferents punts de la localitat.