El Ayuntamiento de Burriana adjudica las obras d eremodelación de la Avenida Mediterrànea
  • - Per 2.157.476 euros a la UTE constituïda per Aglomerados los Serranos SA i Gimecons Construcciones y Contratas SL

  • - Reordenarà el vial amb un carril de ciclovianants i noves canalitzacions d'aigua potable i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials


La Junta de Govern Local de Borriana ha adjudicat per 2.157.476,49 euros el contracte d'obres de la remodelació del vial de l'avinguda de la Mediterrània a la Unió Temporal d'Empreses constituïda per Aglomerados los Serranos SA i Gimecons Construcciones y Contratas SL com a licitadora amb major puntuació, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb un termini d'execució de 8 mesos, la remodelació de l'avinguda Mediterrània té com a finalitat, ha explicat Safont, la reordenació del vial amb la construcció d'un carril de ciclovianants el traçat del qual discorrerà en el costat de la mar, i també amb la col·locació de noves canonades d'aigua potable i la instal·lació de noves canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials, així com la repavimentació del vial i el recobriment de les voreres.

Una actuació que, segons el parer de l'alcaldessa, “millorarà considerablement els serveis de la zona i suposaran un alleujament de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l'augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d'aigua pluvial, a fi de tractar de mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges”.

Precisament, ha indicat Safont, la proposta actual d'obres ha afegit més d'un milió d'euros respecte als avantprojectes anteriors de 2017, per a millorar la xarxa de sanejament i pluvials, els bombaments, als quals s'afig un altre bombament, la il·luminació i s'aprofita per a pavimentar tota l'avinguda de la Mediterrània.

El termini d'execució de les actuacions del projecte és de 8 mesos des de la signatura de l'Acta de Comprovació de Replanteig i, una camí completat, ha manifestat l'alcaldessa, “permetrà tancar l'anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona marítima”, ha manifestat Safont.

Aquesta actuació és la primera fase de les obres que abasta el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, en què no hi ha afecció amb la zona del Domini Públic Marítim Terrestre, mentre que el segon tram, ha aclarit l'alcaldessa, “no es podrà realitzar fins que no es tinguen tots els permisos de Costes”.

Per part seua, el regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha ressaltat que la construcció d'aquest carril bici suposarà “amplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana, i evitarem la demora en l'execució de les obres en la zona on es necessitaria autorització o concessió de Costes”, ha afegit.

Amb aquestes obres, ha manifestat, Borriana gaudirà d'una nova secció viària amb una vorera de 4 metres d'ample a la qual se li adossa una línia d'aparcaments de 2,2 metres d'ample.

La calçada amb 2 carrils de circulació, de 3,25 metres cadascun, separarà l'espai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col·locació d'una canonada d'impulsió d'aigua potable de polietilè que substituirà l'actual de fibrociment.

També contempla noves canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A més, es col·locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s'està estudiant l'emplaçament d'arbres després de la petició del veïnat.