- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Turisme, Sara Molina, els han donat la benvinguda a la sala de plens del consistori


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Turisme, Sara Molina, han rebut a la sala de plens de l'Ajuntament l’alumnat i el professorat del centre Gymnasium Penzberg d'Alemanya, que visiten la localitat a través d'un programa Erasmus+ K121 d'intercanvi amb l'IES Jaume I l'objectiu principal del qual és motivar a l'alumnat en l'àmbit acadèmic.

En el projecte han participat 11 alumnes de l'IES Jaume I, de Borriana i de les Alqueries, que han rebut a sa casa 11 alumnes del centre Gymnasium Penzberg d'Alemanya. D’aquesta manera, l'alumnat alemany està convivint a Borriana i visitant la ciutat acompanyats per l’alumnat i el professorat. El proper mes d'abril serà el torn de l’alumnat de l'IES Jaume I que passaran també una setmana convivint amb famílies alemanyes a la seua ciutat.

L'objectiu del projecte educatiu se centra principalment a fomentar la competència lingüística i cultural en anglés i impulsar la ciutadania europea, al mateix temps que es beneficien de l'experiència que suposa conéixer i viure en un país estranger i els reptes d'adaptar-se i aprendre de les noves situacions, cooperant i formant part del programa europeu Erasmus. A més, treballen continguts relacionats amb la sostenibilitat, dins dels objectius del seu projecte Erasmus.

Durant la seua setmana d'estada a Borriana, els alumnes de quart d'ESO amb edats compreses entre els 15 i 16 anys estan realitzant diverses activitats en el municipi. Entre les quals hi ha les de tipus esportiu com ara les nàutiques a l’Escola de la Mar, una visita guiada històrica i modernista per diferents punts de Borriana realitzada per l'Ajuntament, una altra visita guiada a les instal·lacions del Jaume I realitzada per alumnat i el professorat de l'Erasmus de l'IES Jaume I en anglés, i visites a València, Castelló i Peníscola.