el Ayuntamiento de Alfafar interesado en el ADI de Burriana
  • - Representants de l'Ajuntament d'Alfafar visiten la capital de la Plana Baixa per a conèixer l'experiència pionera a fi de crear enguany un servei similar


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, i les professionals del servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI), Lina Puig i Ana Vicent, han rebut la regidora delegada d'Educació i Infància d'Alfafar, Raquel Vidal, acompanyada de tres professionals, interessades a conèixer de primera mà l'experiència del servei pioner de Borriana, per a poder crear un servei similar subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

En la reunió se'ls han explicat les característiques i peculiaritats, metodologia d'intervenció i organització municipal del projecte, que és una iniciativa municipal original, pionera i singular en la seua especialitat en els municipis de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un servei psicopedagògic municipal d'atenció primerenca.

Durant aquest any la iniciativa s'estendrà a aproximadament 15 localitats amb la creació de serveis similars, seguint l'exemple i el patró de Borriana, que compta amb les professionals Lina Puig i Ana Vicent, les dos amb una dilatada i qualificada experiència professional.

L'ADI és un servei d'atenció primària de caràcter comunitari, a través del qual es pretén proporcionar recursos que ajuden a generar entorns favorables al desenvolupament de xiquetes i xiquets de fins a tres anys d'edat, amb tot el que això comporta en relació a la prevenció de posteriors dificultats, així com atendre de manera individualitzada a les famílies dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys que ho sol·liciten, bé perquè la família necessita el servei, bé perquè és derivat des de Sanitat, Educació o Serveis Socials.

Les professionals de Borriana, Lina Puig i Ana Vicent, a partir de la setmana que ve participaran en els cursos de formació dirigits als nous equips i municipis interessats en el projecte de les províncies d'Alacant i València.

Concretament, dimecres que ve 26 d'octubre es desplaçaran a Alacant per a impartir sessions de formació als nous ADI i professionals de municipis interessats a crear aquest servei a la província, i el 21 de Novembre es desplaçaran a València amb la mateixa finalitat.

Per a més informació sobre activitats, funcions del servei o per a sol·licitar atenció individualitzada es pot obtenir informació en la pàgina web de l'Ajuntament <www.adi.burriana.es>