La alcaldesa en la SAME del colegio Salesiano 2022
Maria Josep Safont participa en la SAME 2022 del colegio Salesiano
  • - Enguany amb el lema Alça la veu pel professorat


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, al costat de diversos representants municipals, ha participat aquest matí en l'activitat que posa fi enguany a la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME), en el col·legi Salesià Sant Joan Baptista de Borriana, que des de fa anys porta avant amb la participació de tots i totes les alumnes dels diferents cicles i cursos que s'imparteixen en la institució educativa.

Es tracta d'un gest solidari en què han participat tota la comunitat educativa: l'alumnat del centre, l'equip docent i el PAS; per a posar fi a una setmana de sensibilització sobre la importància de l'Educació amb el lema Alça la veu pel professorat.

Tots s'han reunit al pati del col·legi per a participar en l'acte final en què diverses alumnes han fet una crida per a “millorar l'educació i la situació del personal docent, i demandar que els fons de cooperació s'ajusten a les necessitats educatives actuals”.

La campanya d'enguany aborda la importància de l'educació com a dret fonamental de totes la persones a tot el món, i té com a objectiu visibilitzar el paper fonamental del professorat, educadors i tot el personal de suport com a garants del dret a l'educació. I també reclamar un finançament d’acord a les necessitats educatives actuals, tot tenint en compte les pèrdues educatives provocades per la pandèmia.

Donat que la pandèmia ha posat de manifest el valor insubstituïble de la professió docent en la societat, però també les difícils condicions de treball que pateixen. Els i les docents, amb una àmplia majoria de dones, han estat en primera línia per a garantir la continuïtat de l'aprenentatge quan les escoles estaven tancades i per a proporcionar suport socioemocional als seus alumnes, especialment a l’estudiantat més vulnerable.

L'alcaldessa ha dirigit unes paraules a tota la comunitat educativa del centre en què ha agraït “el lema i el treball que heu realitzat tots i totes durant la setmana, i mostrar a Borriana i al món la necessitat de continuar fent costat al professorat i visibilitzar la sobrecàrrega de treball, l'estrès acumulat, l'estat psicològic o la falta de suport als docents que són algunes de les causes que poden produir major desmotivació”.

En la seua intervenció Maria Josep Safont ha volgut reiterar el seu suport i solidaritat amb el personal docent, educadors i tot el personal de suport, i ha reivindicat el seu “paper vital per a fer realitat el dret de la persona a una educació de qualitat, equitativa, inclusiva i transformadora.”