Burriana ha adquirido 5.500 mascarillas infantiles

L'Ajuntament de Borriana ha adquirit les primeres 5.500 màsqueres infantils per a repartir-les entre escolars del municipi de 3 a 14 anys, a partir de la propera setmana, segons ha avançat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer.

Durant aquesta setmana, Monferrer ha mantingut reunions virtuals amb diferents centres educatius per a ultimar els detalls del primer repartiment de màsqueres per a la població infantil, tals com horaris, llocs, metodologia i les mesures sanitàries de contenció per a garantir la protecció davant la Covid-19, a més d'instruir sobre la forma correcta d'utilitzar-les per a evitar un possible contagi”.

En aquesta primera distribució, a cada xiquet o xiqueta li correspondrà una unitat. Posteriorment, i ja per al curs pròxim, l'Ajuntament col·laborarà amb l'administració autonòmica perquè aquest col·lectiu continue proveït del material necessari per a protegir-se quan isca de casa i en els centres escolars.

El regidor d'Educació ha precisat que les 5.500 màsqueres infantils que es distribuiran des de la setmana vinent “són de dos grandàries, reutilitzables i estan homologades, per la qual cosa poden aguantar almenys cinc cicles de llavat i assecat mantenint les seues prestacions”.

Aquesta iniciativa se suma a totes les que s'estan duent a terme en el municipi amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19, per a protegir-se i evitar la propagació del virus.

“Aconseguir aquest tipus d'elements de protecció per a la població infantil ha sigut més complicat que adquirir-los per a les persones adultes, motiu pel qual ha tardat una miqueta més”, ha matisat Monferrer.

El regidor ha recordat que en el curs escolar 2019-2020 hi ha matriculats més de 5.000 alumnes i alumnes d'Infantil, Primària i Secundària, en els 12 centres educatius de Borriana.