segunda modificación d ecréditos 2022
  • - Es destinaran a una nova campanya de bonocomerç, al mobiliari del nou edifici de Serveis Socials i a la geotèrmia de la Piscina Municipal

    - El Ple del pròxim dijous 2 de juny inclou una nova modificació de crèdit, de 440.000 euros, amb part dels romanents de tresoreria de la liquidació del pressupost de 2021


El govern municipal de Borriana proposarà en el pròxim ple previst per al dijous 2 de juny una modificació de crèdit, que ascendeix a un total de 440.000 euros, finançada íntegrament amb part dels romanents de tresoreria per a despeses generals resultants de la liquidació del pressupost de 2021, segons ha avançat la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius.

Aquesta segona modificació de crèdits serà un dels punts que portarà l'equip municipal de govern per a ser debatut i a provat en la pròxima sessió plenària ordinària prevista per a aquest dijous 2 de juny.

Amb la modificació de crèdits extraordinaris, el govern municipal mamprendrà una nova campanya de bons per al comerç amb una inversió per part de l'Ajuntament que ascendeix a 200.000 euros. Després de l'èxit de les dos edicions del passat any, el nou programa de promoció i dinamització econòmica ‘BonoComerç 2022’, posarà a la venda bons de descompte al consumidor que seran canviables en botigues de proximitat i hostaleria.

Segons ha avançat Rius, l'executiu local impulsa novament aquest programa d'ajudes amb a finalitat de “promocionar el comerç local i contribuir una vegada més a reactivar el teixit comercial i el consum a la nostra ciutat”, per a la qual cosa subscriurà un nou conveni amb la Confederació de Comerç de la Comunitat Valenciana per a la gestió dels bons.

Així mateix, amb la modificació de crèdits de part dels romanents es preveu destinar 200.000 euros més a l'adquisició de mobiliari i l'equipament del nou edifici de Serveis Socials, després que les obres de remodelació i condicionament de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a la reubicació i concentració dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), hagen finalitzat recentment.

Cal recordar que el govern municipal va aconseguir la cessió del Ministeri de l'ús de l'edifici per 30 anys a favor de l'Ajuntament de Borriana, després de contactes continus amb tots els estaments implicats, aconseguint modificar la temporalitat de la cessió tan reduïda que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici.

La resta de la modificació de crèdits extraordinaris, és a dir, 40.000 euros es destinaran a augmentar la dotació per a la instal·lació d'energia sostenible amb la instal·lació de geotèrmia per a la climatització de la piscina municipal que se sumaran als 250.000 ja previstos fins a aconseguir els 290.000 euros. Una actuació emmarcada en l'estratègia Edusi, cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible.

La responsable d'Hisenda ha assenyalat que aquest projecte avançat suposa una inversió de 290.00 euros, que podran rendibilitzar-se a mitjà termini i, així, la piscina comptarà amb la “més nova tecnologia en energia geotèrmica”, la qual cosa permetrà “reduir considerablement els costos de manteniment d'aquest edifici municipal”.

A més, amb l'ús d'aquesta energia renovable i l'aplicació de la geotèrmia en l'edificació sostenible s'aconsegueix evitar la contaminació i reduir les emissions de CO₂. “Gràcies a aquest nou aprofitament el municipi podrà gaudir d'una piscina coberta més eficient en el seu consum, a curt termini i aquest canvi suposarà un important estalvi per a tota la ciutadania”.