Es realitzarà des de dimecres que ve 16 de març fins al 30 de juny i des de l'1 de setembre al 31 de desembre de 2022

Inclou activitats culturals, ludicoesportives, de turisme i de recreació i oci compartit

 La setmana que ve comença novament el servei d'oci i temps lliure, dirigit a persones amb diversitat funcional que l'Ajuntament de Borriana presta gratuïtament amb la finalitat d'aconseguir la seua integració i inclusió social, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu.

El programa es realitzarà des de dimecres que ve 16 de març fins al 30 de juny i des de l'1 de setembre al 31 de desembre de 2022, i durant el període estival es programarà una activitat pròpia per a afavorir la cohesió i continuïtat del grup. El projecte ofereix un ampli ventall d'activitats planificades a través de programes ludicoesportius, culturals, de turisme i de recreació i oci compartit.

Meneu ha assenyalat que el servei, amb una capacitat entre 10 i 15 usuaris, va dirigit a persones amb diversitat funcional d'almenys el 33%, que hauran de tindre com a mínim 15 anys i ser físicament autònomes en les activitats organitzades en el servei.

Així mateix, la regidora de Serveis Socials ha indicat que s’ubicarà en el Casal Jove, dos dies a la setmana, preferiblement dimecres a la vesprada a partir de les 17 hores i dissabte de vesprada, per a poder participar en les activitats culturals i d'oci del municipi, per la qual cosa l'horari s'acoblarà a l'activitat programada amb una duració mínima de dos hores.

Les eixides a l'exterior se celebraran en funció de la planificació i, en aquest cas, el transport de les activitats que es realitzen fora del terme municipal de Borriana seran a càrrec de les persones usuàries del servei, excepte l'activitat organitzada amb motiu de la finalització del projecte anual per a la cohesió del grup que serà a càrrec del programa.

Les persones que van participar en l'anterior edició seran admeses automàticament en aquesta nova edició sempre que manifesten la seua voluntat de participar i continuen complint els requisits del programa. Les noves sol·licituds hauran de presentar-se en el Registre General de l'Ajuntament de Borriana, amb cita prèvia, amb una instància general en què se sol·licite l'admissió en el programa.

Activitats

El servei té planificat diferents programes per a les persones usuàries. Així, dins del programa ludicoesportiu es realitzaran pràctiques esportives com ara ioga, talent xou, mindfullness, esports cooperatius, danses urbanes, teatre, carrera d'obstacles, gimcana dels ODS, karaoke i just danse, risoteràpia o percussió corporal.

En el programa cultural s'inclouen activitats que afavoreixen l'expressió artística i creativa, entre les quals figuren una gimcana fotogràfica, teatre, fotografia, taller de cuina, realitat augmentada, robòtica educativa, ceràmica, impressió 3D, taller de pintura o estàtues 3D.

Pel que fa al programa de turisme, conté excursions i activitats lúdiques extraordinàries dins del municipi, entre les quals destaquen la visita al museu arqueològic, al Centre Municipal de les Arts, a la Borriana modernista, al CMC la Mercè, al mercat municipal, cinefòrum, visita a les falles i Museu Faller, un passeig adaptat per la naturalesa, una excursió a la platja i la preparació de la festa de fi de curs.

Quant al programa de recreació o d'oci compartit, amb l'objectiu d'afavorir les relacions d'amistat i la trobada entre companys i companyes, es realitzaran activitats relacionades amb presentacions, jocs cooperatius, escola de debat, i diferents tallers d'autoestima, de comunicació, d'empatia, d'amic/ga invisible i de parlar en públic.