Afdem planta una falla inclusiva  en 2022
Plantà falla Afdem 2022
  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, han visitat la falla


A pesar de la pluja amb què ha començat el dia a Borriana, l'Associació de Familiars pels Drets de les persones amb Malaltia Mental (AFDEM) de Borriana ha protagonitzat aquest matí un moment especial , amb la plantà de la seua falla, en la jornada prèvia a la Plantà oficial de les 18 falles del municipi.

Una plantà a la qual no ha faltat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, i una àmplia representació de la corporació. L'emplaçament de la falla no és casual, ja que està situada en la intersecció de la carretera de Nules amb el carrer Francesc Fuentes, just al costat del Centre de Salut on es troba la Unitat de Salut Mental de Borriana.

Durant els últims mesos, totes les persones que formen part de l’associació han col·laborat en la culminació del monument faller ‘Curiositats borrianenques’, coordinat per artista local i professor de cicle superior d’FP d'Artista Faller de Borriana, Xavi Ribes.

En tot el procés de creació, també ha participat l'alumnat de primer curs del Cicle formatiu, així com diferents tallers fallers que han col·laborat en l'elaboració de les peces grans, com Paco Fuentes, Loren Fandos, Vicent Martínez, José Luís Pascual (Pepi), Rafa Ibáñez i Javi Capella, i en què també els usuaris de l'associació han treballat de forma continuada.

Des de les vuit del matí, els i les encarregades de muntar el monument l'han començat a fer a l'estil de tombé, la forma antiga de plantar les Falles, ajudant-se amb cordes i alçant-la a pols.

A penes un parell d'hores després, el monument ja s'havia alçat per complet i ha pogut ser admirat, tant per la nodrida representació municipal com pels i les membres de la mateixa Afdem, a més de les persones i les vianants que passaven per la zona i que podran visitar la falla fins el pròxim dia 19 quan també se sume a la Cremà general de tots els monuments.

Així, els borrianencs i les borrianenques, i totes les persones que durant els pròxims dies visiten Borriana tenen l'oportunitat de gaudir enguany d'una falla ‘inclusiva’, la d'Afdem.