Firma dle convenio entre Ayuntamiento, AFDEM y Mapfre  2020
  • Signatura del conveni per a impulsar el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental ‘Junts Som Capaços’, promoguda per la Fundació Mapfre

  • S'incorporaran auxiliars d'informació Covid de l'entitat Afdem Borriana que realitzaran pràctiques a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Borriana i l'Associació de familiars per als drets de les persones amb malaltia mental (AFDEM) han subscrit un conveni de col·laboració per a la seua participació en el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental ‘Junts Som Capaços’, que promou la Fundació Mapfre amb el seu programa social d'ocupació.

Gràcies a aquest acord, la signatura del qual s’ha realitzat tot mantenint les mesures de distanciament i prevenció recomanades per la situació de la Covid-19, persones amb malaltia mental usuaris de l'entitat realitzaran pràctiques formatives laborals en el consistori amb la finalitat d'adquirir habilitats i experiència amb la realització de tasques relacionades amb el control de mesures contra la Covid-19.

En l'acte, han participat l'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, la representant d'Afdem Borriana, Cristina Vilar, i representant a Fundació Mapfre, Enrique Marco i Alejandro Abaso.

Després de la signatura, l'alcaldessa ha destacat que l'Ajuntament de Borriana “ha demostrat de manera continuada el seu gran compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a diferents actuacions a favor d’elles, tant en l'àmbit laboral i social, com en el de l'habitatge, l'educació, l'alimentació o la salut”.

La representant d'Afdem Borriana, ha expressat el seu desig que, després de l'èxit de diversos projectes, aquesta nova iniciativa siga “encara millor”, i ha explicat el dilatat treball de l'entitat per la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i la dels seus familiars, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.

Amb l'objectiu d'aconseguir la integració social i la seua autonomia laboral i personal, Afdem Borriana, du a terme diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d'inserció laboral i social.

Per part seua, Enrique Marco i Alejandro Abaso de la Fundació Mapfre s'han referit al programa ‘Junts Som Capaços’ promogut per la Fundació, que amb més de 10 anys de trajectòria, té com a objectiu principal fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental en tota Espanya. Amb aquest objectiu, col·labora directament amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques.

Durant aquest temps, aquesta iniciativa ha fet possible que un total de 5.400 empreses col·laboren activament en el programa, que ha facilitat la formació de més de 4.000 alumnes i la inserció de més de 4.200 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.