El Ayuntamiento inicia el programa Il.lusiona't de itinerarios laborales
  • El projecte Il·lusiona’t, dirigit a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i centrat, principalment, en el barri de la Bosca, pretén afavorir l'accés al mercat de treball de persones en situació de risc d'exclusió social
  • Està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

L'Ajuntament de Borriana ha contractat 10 persones a través del programa Il·lusiona’t d’“Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social per a l'exercici 2020”, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La regidora d'Inclusió Social, Maria Romero, ha donat la benvinguda al nou equip i els ha demanat “implicació i il·lusió” en aquest projecte “d'innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat”, gestionat des de la regidoria d'Inclusió amb els departaments de Serveis Socials i de Polítiques Actives d'Ocupació.

Així mateix, la cap de l'àrea de Serveis Socials, Cristina Marco, ha pilotat les primeres jornades del grup de 10 professionals contractats per l'Ajuntament amb formació en Psicologia, Orientació Laboral, Treball Social, Administració i Auxiliar d'Administració, perquè comencen a desenvolupar aquesta iniciativa amb l'objectiu de realitzar itineraris individualitzats d'inserció sociolaboral entre la població amb majors dificultats per a accedir al mercat laboral.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre, pretén afavorir l'accés al mercat de treball a les persones que es troben en risc d'exclusió social a través de tallers d'orientació, formació i assessorament individualitzat, aprofitant i coordinant els recursos locals per al benefici personal i social.

Segons ha explicat la regidora d'Inclusió Il·lusiona’t es dirigeix principalment a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió i se centra en el barri de la Bosca, “d’aquesta manera es dona resposta a una de les accions plantejades en el Pla d'Acció Municipal per a la regeneració social del barri”. A més, ha precisat, “a causa de l'alt percentatge de dones en atur, es prioritzarà les dones per a intentar acurtar aquesta bretxa laboral”.

La setmana que ve, l'equip de professionals començarà les entrevistes per a la selecció i el diagnòstic de les persones beneficiàries, amb l'objectiu de conèixer l'historial professional i formatiu de les persones, per a detectar necessitats, deficiències, actituds, competències i altres factors relacionats amb l'accés a l'ocupació, per tal d'establir el seu perfil d'ocupabilitat i dissenyar mesures concretes i un itinerari individualitzat per a la inserció laboral de cadascú.

S'inclouen accions d'atenció individualitzada i accions grupals, en les quals es duen a terme diferents tallers per a millorar les competències digitals, personals, laborals o la competència lingüística, la finalitat de les quals és afavorir la integració social i millorar l'ocupabilitat de les persones participants.

Per a Maria Romero, “enguany el repte és no deixar enrere les persones més vulnerables que estan patint les conseqüències més dures de la crisi econòmica i de la pandèmia”. Per això es reforçaran totes les accions que permeten pal·liar els efectes més directes.

I ha afegit que s'intentarà atendre “com més persones millor”, però “tenint en compte les pautes i els protocols sanitaris i de seguretat, amb molta precaució i amb molta il·lusió”.

Cal recordar que l'Ajuntament de Borriana ha aconseguit una subvenció de 133.928 euros de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per al desenvolupament d'aquest programa.

El projecte autonòmic d’“Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió social” és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.